Semifinalist la Australian Open în 2009, Verdasco i-a criticat aspru pe organizatorii francezi, care i-au interzis participarea la ultimul turneu de Mare Șlem al anului pentru că primul test pentru COVID-19, efectuat chiar în momentul în care spaniolul a ajuns în capitala Franței, a ieșit pozitiv.
"Sunt foarte frustrat și indignat. Organizatorii de la Roland Garros mi-au refuzat dreptul de a participa la acest important turneu, fără să-mi dea șansa de a demonstra printr-un al doilea test că rezultatul înregistrat la primul ar putea fi greșit", a transmis jucătorul spaniol în vârstă de 36 de ani, aflat în prezent pe locul 58 ATP, prin intermediul unei scrisori deschise publicate pe rețelele de socializare. Verdasco este un jucător care, de-a lungul anilor, înregistrând 67 de prezențe consecutive pe tabloul principal în Grand Slam-uri până la US Open 2020, a produs câteva surprize majore, fiind implicat în multe meciuri epice de cinci seturi. La Paris însă, Verdasco nu a trecut niciodată de faza optimilor de finală (atinsă de șapte ori în carieră - ultima dată în 2018).
Prima dată, Fernado Verdasco a ieșit pozitiv la testul pentru coronavirus luna trecută, fiind însă asimptomatic. "Nando" a stat în carantină și, apoi, după două rezultate negative la testele ulterioare efectuate, a revenit la antrenamente, luând startul inclusiv în turneul de la Roma - unde a fost testat de autoritățile italiene. Spaniolul susține că a efectuat pe cont propriu trei teste după rezultatul pozitiv înregistrat în Franța și toate au fost negative.
Tenis
Mihaela Buzărnescu a pierdut finala de la Valencia! Câte poziţii va urca în clasamentul WTA
ACUM 3 ORE

Controverse legate de testele pentru COVID-19

Benoit Paire a șocat lumea în momentul în care a declarat, în cursul acestei săptămâni, că a fost lăsat să joace în Germania în ciuda faptului că a avut rezultate pozitive la testul COVID-19 în două zile consecutive. Jucătorul francez a ieșit pozitiv la coronavirus pentru prima dată înainte de US Open, dar medicii germani au considerat că, în baza parametrilor înregistrați, testul pozitiv înregistrat în cazul lui Paire pe teritoriuse confirma doar faptul că acesta avusese COVID-19, nemaiprezentând un risc de infectare.
Damir Dzumhur a fost și el critic cu autoritățile franceze, după ce a fost exclus din calificările pentru Roland Garros 2020, din cauza unui prim test pozitiv, care a fost urmat de altele - negative.
Nu doar ultimul turneu de Mare Șlem al anului a avut probleme cu protocoalele sanitare. La US Open, șapte jucători care au avut contact cu Benoit Paire, testat pozitiv, au trăit un adevărat coșmar. Timea Babos a acuzat faptul că USTA a judecat diferit cazuri similare, permițându-i lui Adrian Mannarino să joace pe tabloul de simplu împotriva lui Alexander Zverev, însă au descalificat echipa formată din Kristina Mladenovic și Times Babos, la dublu.
  • Meciurile de pe tablourile principale de la Roland Garros 2020 debutează duminică, 27 septembrie, în direct pe Eurosport și Eurosport Player.

Roland Garros Show

Credit imagine: Eurosport

Tenis
Roger Federer nu se lasă! Anunț despre revenirea lui pe teren
ACUM 5 ORE
Tenis
Cele mai tari 40 de statistici ale Serenei Williams la împlinirea a 40 de ani!
ACUM 8 ORE