Eliminat neașteptat săptămâna trecută la Monte Carlo, Nadal s-a adunat. A explicat că s-a antrenat foarte bine, reușind să înțeleagă de ce a pierdut contra lui Rublev, însă evoluțiile cu Ivashka și Nishikori (a pierdut set împotriva amândurora) nu au convins.
Totuși, ieri - în sferturi și azi - în semifinale, Rafa adus în multe momente aminte de "Vintage Nadal", jucătorul imposibil de învins pe zgură.
Contra lui Carreno Busta, un jucător solid cu un joc din spatele terenului foarte bun, "Matadorul" a strălucit. În special în setul secund, când nu i-a oferit adversarului vreo șansă de break și când a avut un procentaj de 75% pe serviciul secund.
Australian Open
Shapovalov, susținut de Boris Becker în disputa cu Nadal: "Denis are dreptate, regula e pentru toți"
ACUM 7 ORE

Nadal, cifre impresionante la turneul din Catalunya

Nadal e aproape, așadar, de al 12-lea titlu de la Barcelona, competiție unde e aproape la fel de dominant ca la Roland Garros.
64-4 e raportul victorii-înfrângeri pentru Nadal, la Barcelona. El a câştigat 41 de meciuri consecutiv în competiţia din Catalunya, în perioada 2005-2014, cucerin titlul de fiecare dată (excepţie 2010, când o accidentare l-a împiedicat să participe).
8-0 e acum scorul întâlnirilor directe dintre Nadal și Carreno-Busta.
În finala de mâine, transmisă în direct de Eurosport 2, Nadal va juca împotriva lui Tsitsipas, poate cel mai în formă jucător din circuit în acest moment. Rafa îl conduce pe grec cu 6-2, însă una dintre victoriile jucătorului elen a venit pe zgură, la Roma, în 2019. Va fi o șansă a revanșei pentru campionul spaniol, care în iarnă a pierdut în sferturile de la Australian Open contra lui Stefanos, deși a condus cu 2-0 la seturi.
Australian Open
Australian Open 2022 LIVE BLOG | Iga Swiatek, calificare în semifinale. Tsitsipas - Sinner e acum
ACUM 11 ORE
Australian Open
Australian Open Live Blog | Berrettini - Nadal și Barty - Keys, primele semifinale
ACUM 18 ORE