Eliminat neașteptat săptămâna trecută la Monte Carlo, Nadal s-a adunat. A explicat că s-a antrenat foarte bine, reușind să înțeleagă de ce a pierdut contra lui Rublev, însă evoluțiile cu Ivashka și Nishikori (a pierdut set împotriva amândurora) nu au convins.
Totuși, ieri - în sferturi și azi - în semifinale, Rafa adus în multe momente aminte de "Vintage Nadal", jucătorul imposibil de învins pe zgură.
Contra lui Carreno Busta, un jucător solid cu un joc din spatele terenului foarte bun, "Matadorul" a strălucit. În special în setul secund, când nu i-a oferit adversarului vreo șansă de break și când a avut un procentaj de 75% pe serviciul secund.
US Open
"Sfârșitul unei ere!" Verdictul lui Woodbridge privind carierele lui Djokovic, Nadal și Federer
ACUM 5 ORE

Nadal, cifre impresionante la turneul din Catalunya

Nadal e aproape, așadar, de al 12-lea titlu de la Barcelona, competiție unde e aproape la fel de dominant ca la Roland Garros.
64-4 e raportul victorii-înfrângeri pentru Nadal, la Barcelona. El a câştigat 41 de meciuri consecutiv în competiţia din Catalunya, în perioada 2005-2014, cucerin titlul de fiecare dată (excepţie 2010, când o accidentare l-a împiedicat să participe).
8-0 e acum scorul întâlnirilor directe dintre Nadal și Carreno-Busta.
În finala de mâine, transmisă în direct de Eurosport 2, Nadal va juca împotriva lui Tsitsipas, poate cel mai în formă jucător din circuit în acest moment. Rafa îl conduce pe grec cu 6-2, însă una dintre victoriile jucătorului elen a venit pe zgură, la Roma, în 2019. Va fi o șansă a revanșei pentru campionul spaniol, care în iarnă a pierdut în sferturile de la Australian Open contra lui Stefanos, deși a condus cu 2-0 la seturi.
Tenis
"Ce eliberare!" Toni Nadal, prima reacție după ce Djokovic a pierdut finala US Open
ACUM 19 ORE
US Open
Răducanu-Mania în SUA! U-lu-i-tor: Emma l-a depăşit pe Djokovic
IERI LA 09:52