Tennis Australia, prin vocea președintelui său, a anunțat recent că toate competițiile premergătoare primului turneu de Mare Șlem al anului din portofoliul său vor gravita în jurul orașului Melbourne, urmând a fi mutate în 2021 în interiorul statului Victoria, astfel încât protocoalele sanitare în vigoare anti-Covid-19 să fie mai ușor de suportat pentru sportivi. Dezvăluirile lui Craig Tiley pentru publicația "Morning Herald", conform cărora ATP Cup, Australian Open-ul și celelalte turnee australiene din luna ianuarie (de la Brisbane, Adelaide, Hobart și Canberra) vor fi concentrate în zona statului Victoria, nu au fost însă bine primite de premierul regiunii, Daniel Andrews. Acesta din urmă a avertizat că nu există niciun acord formal pentru planul "lansat" de șeful federației de tenis, informează Reuters.

Melbourne, centrul celui mai recent focar de coronavirus din Australia

Statul Virginia, aflat în sud-estul continentului australian, tocmai a încheiat o perioadă de patru luni de carantină, iar Daniel Andrews a transmis că este prematur să se vorbească despre evenimentele sportive de anvergură de la începutul lunii ianuarie.
Australian Open
Australian Open: Backhand fantastic reuşit de Nadal, în sfertul cu Shapovalov
ACUM 27 MINUTE
"În acest moment, ideea că vom vedea cum atâția jucători de tenis vin la noi... nu este ceva stabilit, nu este nici pe departe ceva ce am stabilit deja. Trebuie să gândim foarte atent o strategie pentru așa ceva. Australian Open-ul este un eveniment foarte important - fără discuții. Dar este mult mai important să evităm un al treilea val. Vom continua să muncim pentru a rezolva fiecare situație în parte. Cred că putem avea turneul, dar cu siguranță va fi foarte diferit față de anii precedenți", a declarat Daniel Andrews, citat de Reuters.
Australian Open-ul ar trebui să debuteze pe data de 18 ianuarie, însă jucătorii se tem de condițiile drastice de carantină impuse în Australia în acest moment.
Întreg statul Victoria a fost în carantină timp de patru luni și se părea că a depășit complet criza, înregistrând 17 zile consecutive în care nu a fost raportat niciun caz nou de îmbolnăvire. Sudul Australiei a reintrat însă în alertă, luni, după o nouă creștere a numărului de cazuri, iar mai multe state au decis să reînnăsprească măsurile anti-coronavirus.
Tennis Australia anunțase un proiect conform căruia jucătorii ar fi urmat să intre în carantină timp de două săptămâni la sosirea în Australia, într-un perimetru bine stabilit, care le-ar fi permis totuși să se antreneze în regim normal în interiorul "bulei" create de organizatori. Ulterior, Craig Tiley susținea că jucătorii ar fi putut să se deplaseze fără restricții pe teritoriul statului Victoria pe durata șederii în Australia.
Australian Open
Granollers / Zeballos - Peers / Polasek - Australian Open
ACUM O ORĂ
Tenis
Nick Kyrgios a dat cu toată forța într-o minge și a lovit un copil! Puștiul a început să plângă
ACUM O ORĂ