Sora lui Safin a uimit lumea tenisului în deceniul trecut când ajungea până pe locul 1 WTA (aprilie 2009). Anii 2008 și 2009 au fost fantastici pentru Dinara, care, pe lângă argintul olimpic, a jucat trei finale de Grand Slam (Australian Open și Roland Garros, în două rânduri), ajungând în alte două semifinale (Wimbledon și US Open).
La nici 25 de ani, în 2011, Safina și-a anunțat retragerea, spre uimirea multora. De vină ar fi fost o accidentare la spate, însă specialiștii nu au înțeles cum o asemenea campioană poate renunța la o vârstă atât de fragedă.
Perioada de după retragerea a devenit una extrem de complicată pentru Dinara, aceasta recunoscând că s-a luptat mulți ani cu depresia. Obișnuită să fie mereu în centrul atenției, rusoaica a fost izolată de majoritatea cunoscuților.
Tenis
Toni Nadal, convins că Djokovic a greșit venind nevaccinat în Australia: "Guvernul n-a avut de ales"
ACUM 43 MINUTE
"Ultimii 8-9 ani nu au fost deloc ușori. Cred că li se întâmplă adesea jucătorilor când se retrag să cadă în depresie. Unul dintre motive este că ieși din centrul atenției și ajungi să fii o persoană cu totul diferită. Când eram pe locul 1 în lume, toată lumea era în jurul meu, toți doreau să interacționeze cu mine. Acum se pare că multora nu le mai pasă", a afirmat Safina, conform Tennis World USA.

Dinara Safina, ignorată de Federație

Safina a explicat că, în mai multe rânduri, a încercat să ia legătura cu Federația de Tenis din Rusia pentru a se implica în proiecte care să ajute tânăra generație. S-a lovit de ignoranța șefilor Federației, lucru care i-a alimentat și mai mult angoasele și i-a dat senzația că nu poate fi utilă. Din fericire, acum Safina și-a regăsit echilibru și a început să antreneze, dorind să împărtășească din experiența acumulată la cel mai înalt nivel tinerilor.
"Am încercat de mai multe ori să-l contactez pe președintele Federației să văd dacă pot ajuta viitoarea generație și niciodată nu m-a contactat inapoi. Se pare că nu doreau să mă mai ajute. Și ajungi să te întrebi de ce se întâmpla asta după câte ai făcut pentru țară. Astfel de lucruri te lasă confuză și rănită. Ți se amintește constant că ei nu mai au nevoie de tine și că nu le pasă. Nu-i deloc ușor să te confrunți cu singurătatea", a mai punctat Safina.
1 turneu de Grand Slam a obținut Dinara Safia, dar la dublu (US Open 2007). Ea a câștigat de asemenea Fed Cup (2005), fiind una dintre jucătoarele foarte importante ale deceniului trecut.
Australian Open
AUSTRALIAN OPEN LIVE BLOG | Barty - Bronzetti, LIVE pe Eurosport 1, Svitolina - Tan pe Eurosport 2
ACUM 6 ORE
Australian Open
Novak Djokovic nu mai are acces nici la turneele din Spania dacă nu se vaccinează!
ACUM 11 ORE