Simona Halep ar putea avea un nou antrenor cât de curând, conform sport.ro. Românca nu va mai lucra cu Daniel Dobre și Adrian Marcu, potrivit Digi Sport. Decizia sa vine la câteva zile de la eliminarea din optimile de la Australian Open, acolo unde a pierdut în fața lui Alize Cornet
Gabriela Ruse, (61 WTA) a luat o decizie asemănătoare celei luate de Simona Halep. Jucătoarea a încetat colaborarea cu Andrei Cociașu, antrenorul ei, deși a reușit alături de acesta să câștige primul său titlu WTA.
Mai mult decât atât, Ruse a reușit să joace a doua finală de turneu în circuitul de elită al tenisului feminin. Cociașu a lucrat în trecut cu Simona, din postura de sparring-partner, având o relație destul de bună cu fostul numărul 1 WTA.
Roland Garros
LIVE BLOG ROLAND GARROS / ZIUA 1 / Sorana Cîrstea va juca de la ora 12:00 cu Tatjana Maria
ACUM 34 MINUTE

Andrei Cociașu ar putea fi noul antrenor al Simonei Halep

Andrei Cociașu a jucat tenis profesionist, însă la un nivel scăzut și s-a retras când încă era la începutul carierei. Cel mai sus a ajuns pe locul 990 ATP în 2015.
Decizia demiterii antrenorilor săi pare surprinzătoare la o primă vedere, în contextul în care Dobre îi fusese alături lui Halep la Wimbledon, când s-a impus fără set pierdut, iar colaborarea cu Marcu fusese reluată în toamnă. Dar se pare că jucătoarea nu a reușit să comunice de această dată eficient cu niciunul dintre cei doi, criteriu esențial pentru ea când vine vorba de un parteneriat jucătoare-antrenor.
Extrem de pricepuți din punct de vedere profesional, Dobre și Marcu nu sunt la fel de buni ca Darren Cahill când vine vorba de pregătirea psihologică. Iar acest aspect e considerat de Simo cel mai important, diferența între sportivele de top făcându-se exact în această zonă
CITEȘTE ȘI:
Fostul antrenor al Gabrielei Ruse spunea într-un interviu acordat în luna octombrie a anului trecut, pentru Treizecizero, faptul că a ieșit cu Simona Halep și a avut mai multe curiozități despre ce simte sportiva în momentul în care este supusă presiunii, nefiind o ocazie des întâlnită pentru el de a discuta cu o asemenea campioană: "Am ieșit seara cu Simona la Indian Wells și am încercat s-o bombardez cu întrebări de față cu Gabi, pentru că nu mi se pare o ocazie des întâlnită să stai la masă cu una din cele mai mari campioane din istorie. Și am întrebat-o cum te simți la 5-3, 30-30? Sau cum te simți la 5-5, 30-30? La momentele alea, la pressure points? Și Simona se uită la mine și zice: „abia le aștept!", a spus Cociașu, care a încheiat colaborarea cu Gabriela Ruse.
"Voiam să vă informez că Gabriela Ruse și cu mine am decis să ne despărțim. A fost o călătorie incredibilă... primul titlu WTA, prima finală WTA, prima victorie într-un Grand Slam și o urcare până pe un loc-record în clasamentul mondial, numărul 61. Sunt recunoscător pentru tot ce am reușit împreună și îi doresc lui Gabi ce e mai bun pentru restul sezonului. Sunt încântat să înfrunt noi provocări”, a scris Andrei Cociașu pe contul său de Instagram.
Simona Halep și Darren Cahill s-au despărțit în toamnă pentru a doua oară, în cei 6 ani petrecuți împreună. Au existat mai multe motive care au dus la acea ruptură. Principalul ar fi că australianul era nemulțumit de restricțiile de călătorie de care se lovea la tot pasul în circuit pentru a fi alături de Simo. Mai mult, Cahill trebuia să stea din ce în ce mai mult departe de familie, un aspect peste care nu este dispus să treacă.
În contextul în care comunică atât de mult cu Darren, Simo va merge foarte probabil la următorul turneu - Dubai, programat în săptămâna 14-20 februarie - fără antrenor. Cum Cahill nu e antrenor cu normă întreagă pentru Anisimova, ci doar consultant, nu e total exclus ca Halep și Darren să aibă o relație similară, și în trecut australianul ghidând-o o perioadă doar la turneele mari.
Tenis
Roland Garros (22 mai - 5 iunie) pe Eurosport și Eurosport Player
ACUM 2 ORE
Tenis
Carlos Alcaraz despre cariera sa: "Cred că am crescut mult. Sunt un alt jucător acum!"
ACUM 2 ORE