Rick Macci, omul care le-a antrenat pe surorile Williams în trecut, dar și pe Andy Roddick, a dezvăluit motivele care-l fac pe Carlos Alcaraz un jucător excepțional. Evoluțiile tenismenului spaniol din ultima perioadă sunt fără doar și poate impresionante. La doar 18 ani, ibericul bate la ușa Top 10 ATP, asta după ce în aprilie anul trecut se clasa pe locul 120 ATP.
Rick Macci a vorbit despre Alcaraz după ce ibericul a cucerit titlul Masters de la Miami: "Am văzut mulți jucători venind și plecând, oameni cu mult potențial. I-am văzut pe Roger Federer, Rafael Nadal și Novak Djokovic când erau tineri, dar în ultimii 30 de ani nu am văzut pe nimeni ca Alcaraz. El le are pe toate. Nu numai că îndeplinește toate cerințele, dar a mai creat câteva la care nici nu te gândeai înainte de el", a spus Macci.
CITEȘTE ȘI:
Tenis
Clasamentul turneelor mari câștigate în ATP, actualizat. Diferența dintre Djokovic, Nadal și Federer
IERI LA 16:51

Carlos Alcaraz, marele pariu al fostului antrenor al surorilor Williams

Macci a continuat și a vorbit despre ce are Alcaraz atât de special și de ce crede că ibericul doar se va perfecționa în viitor, fără a regresa: "În primul rând, mișcarea. Are cea mai pură mișcare pe teren. Viteza lui este de-a dreptul nebunească. Are o forță puțin diferită în șolduri și acea putere pe care o generează în mișcarea inferioară a corpului este incredibilă. Este un atlet unic.
Poți vedea foarte multe asemănări cu Rafa, mai ales în mentalitatea lor. Are răbdare, dar ceea ce îmi place cel mai mult la el e că nu-i este frică. Nu am văzut niciodată un tânăr de 18 ani trecând de la apărare la atac într-o clipă. Abilitatea lui de a lovi mingea atât de bine din alergare este uimitoare. Îl văd pe acest copil devenind cel mai mare jucător al tuturor timpurilor, peste Federer, Nadal, Djokovic.
În general, jocul lui este foarte matur. Te intimidează din cauza vitezei lui. Băiatul este născut pentru a realiza lucruri mărețe. Joacă din inimă. Îi place competiția. Nu văzusem niciodată acest tip de talent, este cel mai bun pe care l-am văzut în ultimii 25 de ani", a conchis americanul.
Turneul ATP de la Monte Carlo e în direct, în fiecare zi, pe Eurosport 2 și Eurosport Player.
Tenis
Novak Djokovic le-a răspuns rușilor care l-au rugat să boicoteze Wimbledon-ul! Mesajul lui Nole
IERI LA 16:11
Roland Garros
Mouratoglou a dat verdictul! Care sunt cei 4 favoriți la câștigarea titlului de la Roland Garros
IERI LA 13:43