Articol scris de Răzvan Rădulescu
Serena Williams se află în continuare în cursa de a o egala pe Margaret Court la numărul de cele mai multe trofee de Grand Slam câștigate în carieră, 24. Ajunsă la 40 de ani, Serena a dominat lumea tenisului feminin, reușind să câștige 73 de titluri WTA până în prezent.
Rivalitatea dintre Williams și Sharapova este unul dintre cele mai recunoscute dueluri din istoria tenisului feminin. Cele două jucătoare s-au confruntat de 22 de ori în turneele WTA. Rusoaica conducea în meciurile direct după trei meciuri, 2-1, însă au urmat 19 victorii consecutive pentru legendara Serena Williams.
Tenis
Simona Halep și-a aflat programul de la Cincinnati, ultimul turneu de pregătire pentru US Open
IERI LA 05:42
Ultima întâlnire dintre cele două tenismene a avut loc la US Open 2019. Serena a câștigat partida scor, 6-1, 6-1, și a ajuns 20 de victorii și doar două înfrângeri cu Maria Sharapova.

Joyce: "Maria a avut cel mai mare respect pentru Serena"

Fostul jucător american de tenis și antrenor al Mariei Sharapova din 2004 până în 2011, Michael Joyce a vorbit despre rivalitatea dintre Serena Williams și Maria Sharapova. În perioada cu Joyce antrenor, Sharapova a cunoscut succesul pentru prima dată. Rusoaica a câștigat trei din cele cinci trofee de Grand Slam alături de Michael Joyce și a ajuns pentru prima oară pe locul 1 mondial în 2005.
Deși, pe teren cele două tenismene aveau o atitudine războinică, Joyce crede că Maria o respecta pe Serena mai mult decât pe orice jucătoare, chiar dacă aceasta nu o spunea niciodată.
"Cred că, în cele din urmă, Maria a avut cel mai mare respect pentru Serena față de orice altă jucătoare. Spun asta doar pe baza a ceea ce cred eu. Ea nu a spus-o niciodată, dar simt că Maria, întotdeauna și indiferent cu cine juca, a avut o șansă", au fost cuvintele lui Joyce, citat de SportSkeeda.
Citește și:

"Sharapova a uimit-o pe Williams"

După primele trei întâlniri dintre cele două, Sharapova conducea cu 2-1 în meciurile directe. De asemenea, primul titlu de Grand Slam al Sharapovei a fost cucerit chiar în fața Serenei Williams, la Wimbledon, în 2005.
Evenimentele au fost trecute în revistă și de Michael Joyce, care spune că jocul Serenei a fost foarte bine citit, o perioadă, de Sharapova.
"Serena a trecut prin acea perioadă de la trei, până la patru ani, în care pur și simplu Sharapova a uimit-o", a încheiat Michael Joyce.
Pentru Serena Williams urmează sezonul de hard american. Fostul lider WTA va evolua la Toronto și Cincinnati, după care urmează o nouă șansă de a egala recordul lui Margaret Court. Americanca va participa la US Open, turneu pe care l-a câștigat de șase ori.
Tenis
Năstase a reacționat, după ce Serena Williams și-a anunțat retragerea: "De ce să fie o pierdere?"
12/08/2022 LA 14:24
Tenis
Serena Williams nu mai e de mult concentrată la tenis! Episod uluitor cu Mouratoglou în prim plan
11/08/2022 LA 16:15