Federaţia Internaţională de Tenis (ITF) a anunţat luni că l-a suspendat pentru 11 luni pe Nicolas Jarry (locul 89 ATP), după ce sportivul chilian a fost depistat pozitiv cu ligandrol, la Cupa Davis, pe 19 noiembrie. Jarry a fost controlat pozitiv în timpul turneului final al Cupei Davis care a avut loc la Madrid, anul trecut.
Ligandrolul, cunoscut şi sub numele de LGD-4033, este utilizat ca alternativă la steroizi anabolizanţi, fără a avea totuşi aceleaşi efecte secundare. Însă acest produs este uşor de procurat sub forma unui praf.
"Nivelul acestei substanţe este incredibil de limitat. Vreau să vă spun că niciodată, deliberat, nu am luat substanţe interzise, sunt complet împotriva dopajului", a declarat el după ce a fost depistat pozitiv. El a mai precizat că această veste l-a luat prin surprindere şi că este decis să identifice originea acestor substanţe. El se gândea în special la nişte multivitamine provenind din Brazilia şi afirma că munceşte mult pentru a-şi dovedi nevinovăţia.
Tenis
"Nu sunt de acord! 100% nu!" Nick Kyrgios îi dă dreptate Simonei Halep în subiectul momentului
20/04/2020 LA 18:17
Jucătorului de 24 ani i-a început suspendarea în 16 decembrie 2019 şi va putea juca din nou după 16 noiembrie. El a atins cea mai bună poziție în clasament pe 22 iulie 2019, atunci când a urcat până pe 38 ATP.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Australian Open
Naomi Osaka nu este dezamăgită după eliminarea de la Australian Open: "Nu sunt Dumnezeu"
ACUM UN MINUT
Australian Open
Mannarino - Karatsev - Australian Open
ACUM 11 MINUTE