Gabriela Ruse (98 WTA) își încheie parcursul din cadrul turneului de la Chicago în faza optimilor de finală, acolo unde a fost învinsă de Elina Svitolina, scor 6-3, 6-3.
Jucătoarea din România a avut o săptămână foarte bună la turneul american, începută cu victoria în fața Camilei Giorgi, campioana turneului de la Montreal din această vară, scor 6-4, 6-2. Fără set pierdut a fost și victoria înregistrată în turul următor, acolo unde Ruse a trecut de Kateryna Kozlova, scor 7-5, 6-2.
În urma parcursului bun de la Chicago, Gabriela Ruse va ocupa de săptămâna viitoare poziția 92 în clasamentul WTA, aceasta fiind cea mai bună clasare a carierei.
Tenis
Roger Federer și moștenirea lăsată unui jucător din circuitul ATP! "Îi datorez atât de multe"
ACUM 6 ORE

Gabriela Ruse a ajuns până în optimile de finală de la Chicago

În ciuda scorului, Elina Svitolina a avut de muncit pentru a obține victoria în fața jucătoarei din România. Chiar în game-ul de debut al partidei, Svitolina a reușit break-ul, dar acest lucru s-a întâmplat după un game maraton, în care Gabriela a salvat patru mingi de break. La 3-2 pentru adversara din Ucraina, Ruse a a reușit să facă break-ul, dar nu a profitat de acest lucru și Svitolina s-a impus în primul act cu 6-3.
În setul al doilea, Ruse a părut că a învățat din greșelile setului trecut, câștigând de data aceasta game-ul maraton unde a salvat nu mai puțin de 6 mingi de break. Din păcate pentru jucătoarea din România, diferența din setul al doilea s-a făcut la un singur break, Svitolina profitând și de plusul de experiență pe care îl are. Astfel, jucătoarea din Ucraina a câștigat partida cu 6-3, 6-3.
Chiar și în aceste condiții, Gabriela Ruse confirmă rezultatele bune pe care le-a avut în acest sezon, victoria de la Hamburg și finala de la Palermo fiind rezultatele de referință ale lui Ruse în 2021.
Tenis
Novak Djokovic, considerat favorit cert la Australian Open 2023! "E cel mai bun și merită"
ACUM 8 ORE
Tenis
Darren Cahill și Patrick Mouratoglou, mesaje emoționante după moartea lui Nick Bollettieri
ACUM 11 ORE