Gabriela Ruse a pierdut finala de la Palermo în fața americancei Danielle Collins, scor 6-4, 6-2. Americanca reușește astfel să își ia revanșa după ce a fost învinsă de româncă în sferturile de finală de la Hamburg de acum două săptămâni, turneul câștigat de Ruse.
Gabriela Ruse a început foarte bine finala turneului de la Palermo. Românca a reușit să facă break încă din al treilea game al partidei și a condus chiar și cu 4-2 în primul set. Collins a revenit însă în set, a câștigat următoarele 4 ghemuri și și-a adjudecat primul set cu scorul de 6-4. La 2-2 în setul al doilea, jucătoarea din România a cerut o pauză medicală. Extenuată după partida de 3 ore din semifinale, dar și din cauza temperaturilor ridicate din Italia, Ruse a avut nevoie de o pauză pentru a își reveni. Chiar și în aceste condiții, Ruse a revenit pe teren și a continuat să își joace șansele până la capăt, fiind susținută de spectatorii italieni prezenți la finală. Cu o Gabriela Ruse care a mai reușit câteva execuții de excepție cu zâmbetul pe buze pe finalul partidei, Danielle Collins a câștigat finala cu scorul de 6-4, 6-2.
Gabriela Ruse încheie astfel seria impresionantă de 13 victorii la rând. În urmă cu două săptămâni, Ruse a câștigat turneul WTA de la Hamburg, acolo unde a trecut de Andrea Petkovic în ultimul act. Atât la Hamburg, cât și la Palermo, Ruse a intrat pe tabloul principal după ce a venit din calificări.
Zavarovalnica Sava Portorož
Sorana Cîrstea e în sferturi la Portoroz! Românca, revenire frumoasă în meciul cu Martincova
ACUM 13 ORE
Gabriela Ruse - Danielle Collins LIVE TEXT
 • UPDATE / Danielle Collins câștigă turneul WTA de la Palermo după ce o învinge pe Gabriela Ruse în finală, scor 6-4, 6-2.
 • UPDATE / După un game lung pe serviciul lui Ruse, Collins face break-ul și va servi la 4-2.
 • UPDATE / După timeoutul medical, Gabriela Ruse revine pe teren. Danielle Collins conduce 1-0 la seturi, iar scorul în setul al doilea este 2-2.
 • UPDATE / Gabriela Ruse râmâne la marginea terenului după ce pierde primul punct din ghemul cu numărul 5 al setului 2. Sportiva româncă are nevoie de un timeout medical.
 • UPDATE / Gabriela Ruse a condus cu 4-2, dar Danielle Collins a făcut 2 break-uri și câștigă cu 6-4 primul set la finalei WTA 250 de la Palermo.
 • UPDATE / Danielle Collins recuperează din nou break-ul și câștigă 3 ghemuri la rând. Americanca are 5-4 în primul set.
 • UPDATE/ Gabriela Ruse își consolidează break-ul după un game în care Collins a fost de două ori nemulțumită de deciziile arbitrului de scaun.
 • UPDATE / Încă un BREAK Ruse! Gabriela Ruse reușește un game perfect pe serviciul adversarei, fără să piardă vreun punct.
 • UPDATE / Rebreak Collins! Americanca reușește să recupereze break-ul pierdut în ghemul anterior și scorul este 2-2.
 • UPDATE / BREAK Gabriela Ruse! Românca reușește se facă breakul devreme în finală și va servi la scorul de 2-1.
 • UPDATE / Gabriela Ruse trece și ea pe tabelă. Românca și-a făcut serviciul după ce a fost nevoită să salveze două mingi de break.
 • UPDATE / Ruse îi pune probleme lui Collins în ghemul de debut al finalei. Jucătoarea din România a avut trei mingi de break, dar americanca reușește să își facă în cele din urmă serviciul.
 • UPDATE / A început finala de la Palermo dintre Gabriela Ruse și Danielle Collins, cu americanca la serviciu.
Știre inițială
Gabriela Ruse este într-o formă de zile mari. Ocupanta locului 137 mondial s-a calificat în finala turneului de la Palermo, acolo unde o va întâlni pe americanca Danielle Collins, locul 44 WTA. În penultimul act al turneului din Italia, Ruse a trecut de Oceane Dodin (120 WTA), după ce a revenit de la 0-1 la seturi într-un meci care a durat trei ore și un minut, scor 6-7, 7-6, 6-1.
Pentru Gabriela Ruse, aceasta este a doua finală la rând, după ce acum două săptâmâni a câștigat turneul de la Hamburg, acolo unde a învins-o în finală pe favorita gazdelor, Andrea Petkovic, scor 7-6, 6-4. În sferturile de finală de la Hamburg, Gabriela Ruse a învins-o pe Collins, scor 6-4, 1-6, 7-5. În vârstă de 23 de ani, Gabriela Ruse are o serie impresionantă de 13 meciuri fără înfrângere. La fel ca la turneul de la Hamburg, Ruse a jucat câte două tururi de calificare pentru a intra pe tabloul principal. Pe durata turneului de la Palermo, Ruse a pierdut un singur set.
Finala turneului WTA de la Palermo dintre Gabriela Ruse și Danielle Collins este în această seară de la ora 20:30.
Tenis
Laver Cup se vede pentru încă 10 ani pe Eurosport în toată Europa
ACUM 13 ORE
Tenis
ATP ia atitudine în scandalul momentului! Decizia luată după pauzele lungi ale lui Tsitsipas
ACUM 14 ORE