Gabriela Ruse a pierdut finala de la Palermo în fața americancei Danielle Collins, scor 6-4, 6-2. Americanca reușește astfel să își ia revanșa după ce a fost învinsă de româncă în sferturile de finală de la Hamburg de acum două săptămâni, turneul câștigat de Ruse.
Gabriela Ruse a început foarte bine finala turneului de la Palermo. Românca a reușit să facă break încă din al treilea game al partidei și a condus chiar și cu 4-2 în primul set. Collins a revenit însă în set, a câștigat următoarele 4 ghemuri și și-a adjudecat primul set cu scorul de 6-4. La 2-2 în setul al doilea, jucătoarea din România a cerut o pauză medicală. Extenuată după partida de 3 ore din semifinale, dar și din cauza temperaturilor ridicate din Italia, Ruse a avut nevoie de o pauză pentru a își reveni. Chiar și în aceste condiții, Ruse a revenit pe teren și a continuat să își joace șansele până la capăt, fiind susținută de spectatorii italieni prezenți la finală. Cu o Gabriela Ruse care a mai reușit câteva execuții de excepție cu zâmbetul pe buze pe finalul partidei, Danielle Collins a câștigat finala cu scorul de 6-4, 6-2.
Gabriela Ruse încheie astfel seria impresionantă de 13 victorii la rând. În urmă cu două săptămâni, Ruse a câștigat turneul WTA de la Hamburg, acolo unde a trecut de Andrea Petkovic în ultimul act. Atât la Hamburg, cât și la Palermo, Ruse a intrat pe tabloul principal după ce a venit din calificări.
Australian Open
"Halep nu poate avea probleme cu Alize Cornet! Franțuzoaica nu e de subestimat”
ACUM 28 MINUTE
Gabriela Ruse - Danielle Collins LIVE TEXT
 • UPDATE / Danielle Collins câștigă turneul WTA de la Palermo după ce o învinge pe Gabriela Ruse în finală, scor 6-4, 6-2.
 • UPDATE / După un game lung pe serviciul lui Ruse, Collins face break-ul și va servi la 4-2.
 • UPDATE / După timeoutul medical, Gabriela Ruse revine pe teren. Danielle Collins conduce 1-0 la seturi, iar scorul în setul al doilea este 2-2.
 • UPDATE / Gabriela Ruse râmâne la marginea terenului după ce pierde primul punct din ghemul cu numărul 5 al setului 2. Sportiva româncă are nevoie de un timeout medical.
 • UPDATE / Gabriela Ruse a condus cu 4-2, dar Danielle Collins a făcut 2 break-uri și câștigă cu 6-4 primul set la finalei WTA 250 de la Palermo.
 • UPDATE / Danielle Collins recuperează din nou break-ul și câștigă 3 ghemuri la rând. Americanca are 5-4 în primul set.
 • UPDATE/ Gabriela Ruse își consolidează break-ul după un game în care Collins a fost de două ori nemulțumită de deciziile arbitrului de scaun.
 • UPDATE / Încă un BREAK Ruse! Gabriela Ruse reușește un game perfect pe serviciul adversarei, fără să piardă vreun punct.
 • UPDATE / Rebreak Collins! Americanca reușește să recupereze break-ul pierdut în ghemul anterior și scorul este 2-2.
 • UPDATE / BREAK Gabriela Ruse! Românca reușește se facă breakul devreme în finală și va servi la scorul de 2-1.
 • UPDATE / Gabriela Ruse trece și ea pe tabelă. Românca și-a făcut serviciul după ce a fost nevoită să salveze două mingi de break.
 • UPDATE / Ruse îi pune probleme lui Collins în ghemul de debut al finalei. Jucătoarea din România a avut trei mingi de break, dar americanca reușește să își facă în cele din urmă serviciul.
 • UPDATE / A început finala de la Palermo dintre Gabriela Ruse și Danielle Collins, cu americanca la serviciu.
Știre inițială
Gabriela Ruse este într-o formă de zile mari. Ocupanta locului 137 mondial s-a calificat în finala turneului de la Palermo, acolo unde o va întâlni pe americanca Danielle Collins, locul 44 WTA. În penultimul act al turneului din Italia, Ruse a trecut de Oceane Dodin (120 WTA), după ce a revenit de la 0-1 la seturi într-un meci care a durat trei ore și un minut, scor 6-7, 7-6, 6-1.
Pentru Gabriela Ruse, aceasta este a doua finală la rând, după ce acum două săptâmâni a câștigat turneul de la Hamburg, acolo unde a învins-o în finală pe favorita gazdelor, Andrea Petkovic, scor 7-6, 6-4. În sferturile de finală de la Hamburg, Gabriela Ruse a învins-o pe Collins, scor 6-4, 1-6, 7-5. În vârstă de 23 de ani, Gabriela Ruse are o serie impresionantă de 13 meciuri fără înfrângere. La fel ca la turneul de la Hamburg, Ruse a jucat câte două tururi de calificare pentru a intra pe tabloul principal. Pe durata turneului de la Palermo, Ruse a pierdut un singur set.
Finala turneului WTA de la Palermo dintre Gabriela Ruse și Danielle Collins este în această seară de la ora 20:30.
Australian Open
Ce crede Craig Tiley despre participarea lui Djokovic la Australian Open 2023
ACUM O ORĂ