Tenismena Gabriela Talabă (24 de ani), aflată pe locul 274 WTA, a obținut o victorie prețioasă, vineri, contra americancei Danielle Collins (26 de ani), numărul 31 WTA, în sferturie de finală ale turneului ITF din Naples (Florida, SUA), dotat cu premii totale în valoare de 25.000 de dolari. Sportiva din România a trecut în două seturi de principala favorită a turneului, scor 7-6 (2), 6-1, calificându-se astfel în semifinalele întrecerii din Statele Unite ale Americii.
Danielle Collins a avut parte de cea mai bună clasare din carieră în ianuarie 2019, când a ajuns pe locul 23 WTA, după accederea în semifinalele de la Australian Open, unde a fost învinsă de Petra Kvitova, scor 6-7 (2), 0-6. În penultimul act de la ITF Naples, Gabriela Talabă o va întâlni pe australianca Seone Mendez (20 de ani), aflată pe locul 344 WTA. Meciul va avea loc sâmbătă, de la ora locală 10:00 (17:00, ora României).

Gabriela Talabă, victorie de răsunet

Australian Open
AUSTRALIAN OPEN 2022 LIVE BLOG / Halep, Cîrstea și Begu intră în focuri!
ACUM 10 MINUTE
De asemenea, Talabă a obținut calificarea și în finala probei de dublu de la ITF Naples, alături de Maria Jose Portillo Ramirez (Mexic). Cele două, cotate cu șansa a patra, vor întâlni în ultimul act cuplul croato-australian format din Lea Boskovic și Seone Mendez. Partida este programată sâmbătă, de la ora locală 14:00 (21:00, ora României).
Victoria răsunătoare contra lui Collins nu este singura de acest gen obținută de Talabă. În septembrie, românca a învins-o pe canadianca Eugenie Bouchard, în primul tur al turneului ITF de la Templeton, scor 6-4, 4-6, 6-4. Bouchard, fost număr 5 mondial, a câștigat turneul de la Nurnberg, în 2014, și a disputat finala de la Wimbledon, în același an.
Mediafax
Tenis
Australian Open 2022 | Top 5 lovituri din prima zi de la Melbourne
ACUM 3 ORE
Australian Open
Președintele Serbiei, alături de Djokovic: "Ar fi fost tratat diferit dacă nu provenea din Serbia"
ACUM 3 ORE