Getty Images

Gael Monfils a câștigat turneul de la Rotterdam! Francezul, la performanța carierei

Gael Monfils a câștigat turneul de la Rotterdam! Francezul, la performanța carierei

16/02/2020 la 19:08Actualizare 16/02/2020 la 19:11

Gael Monfils a reușit pentru prima oară în carieră să câștige două turnee la rând în circuitul ATP. Francezul a ajuns la al 10-lea său titlu, după ce s-a impus la Rotterdam, în direct pe Eurosport, în finala cu Felix Auger-Aliassime, scor 6-2, 6-4.

După ce săptămâna trecută s-a impus la Montpellier, numărul 9 mondial a reușit o performanță fantastică, trecându-și în cont un nou titlu, în turneul său de "casă". Francezul nu i-a dat vreo șansă adversarului din ultimul act, care a devenit cel mai tânăr jucător din istorie care joacă o finală la Rotterdam. Monfils a ajuns la un record de 14-1 în competiția din Olanda, în ultimii 4 ani.

În vârstă de 33 de ani, jucătorul din Hexagon a devenit primul sportiv din 2011 care să își apere titlul la Rotterdam (acum 9 ani, Soderling reușea o performanță similară).

În privința meciului propriu-zis de azi, acesta nu a avut istoric. Monfils a jucat foarte solid de pe linia de fund, construindu-și atent punctele, pentru a le încheia cu forehandul său nimicitor. Aliassime nu a mai găsit serviciul din semifinale și a comis o mulțime de erori neforțate cu dreapta, astfel că finala a fost unidirecționată.

Pentru prima oară din 1998, aceeași țară dă câștigătorii în ambele probe de la Rotterdam (simplu și dublu). În competiția de dublu s-au impus Pierre-Hugues Herbert și Nicolas Mahut.

Video - ATP Rotterdam: Rezumat Monfils vs Auger-Aliassime

02:28