Muguruza a înregistrat în ultimele trei luni o singură victorie din șapte meciuri disputate. Ea a învins-o pe Shuai Peng în primul tur de la Wuhan. Muguruza a decis să se retragă de la turneele organizate la Tianjin (7-13 octombrie) și Moscova (14-20 octombrie), punând astfel capăt sezonului dezamăgitor pe care l-a avut. Ea a câștigat anul acesta 22 de meciuri și a pierdut 16, evoluând de asemenea foarte puțin în comparație cu anii trecuți. Problemele de la piciorul drept par a fi mai grave decât se credea.

Garbine Muguruza pune capăt sezonului 2019 mai devreme decât era planificat

Muguruza a cucerit anul acesta un singur titlu, la Monterrey. Ea a decis la sfârșitul celui de-al treilea turneu de Grand Slam al anului să renunțe la antrenorul Sam Sumyk. Relația dintre ea și tehnicianul francez a fost una cu adevărat tumultoasă pe durata parteneriatului lor care s-a întins pe patru ani. Colaborarea lor a fost totuși fructuoasă pe plan sportiv. Muguruza a cucerit alături de Sumyk cele două titluri majore pe care le are în palmares și a ajuns în premieră pe locul 1 WTA. Francezul lucrează în prezent cu Anastasia Pavlyuchenkova.
Australian Open
Muguruza, început dificil de an! Care sunt motivele pentru care iberica s-a pregătit slab pentru AO
20/01/2022 LA 09:06
Muguruza va termina sezonul în afara Top 20 WTA pentru prima dată în cinci ani. 2020 este anul în care iberica o va lua de la capăt. Ea va începe cel mai probabil o colaborare cu un nou antrenor. În urmă cu câteva săptămâni, Muguruza spunea că se simte la fel de motivată ca în trecut: “Motivația mea este la fel, doar că acum mă aflu în circumstanțe diferite, mă confrunt cu alte provocări, însă mă simt super motivată, poate chiar mai motivată, pentru că vreau să revin. Sunt o jucătoare foarte ambițioasă și vreau săă evoluez la cel mai înalt nivel cu putință, pentru asta mă antrenez în fiecare zi”.
Australian Open
Alize Cornet a produs marea surpriză la Australian Open! A eliminat-o pe favorita nr. 3, Muguruza
20/01/2022 LA 01:41
Australian Open
Burel - Muguruza - Australian Open
18/01/2022 LA 03:11