Tenis

"Gata, nu am vreun ban". Prima jucătoare de tenis care a ajuns la "fundul sacului" din cauza COVID19

Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Tereza Mrdeza

Credit imagine: Eurosport

DeCristian Mihala
19/05/2020 la 06:18

Sportiva croată Tereza Mrdeza a anunțat că a rămas fără vreun ban din ce a economisit în timpul carierei, din tenis. Jucătoarea de 29 de ani a strâns ca profesionistă peste 400.000 de dolari, însă suma e una impresionantă doar pe hârtie.

Spre deosebire de jucătorii de baschet sau de fotbal, jucătorii de tenis nu au salarii fixe anuale. Ei își plătesc călătoriile, ei plătesc salarii antrenorilor şi celor din staff-ul lor, astfel că sumele câștigate nu sunt nici pe departe atât de motivante precum pare din afară.

În acest context, în perioada de pandemie, fiecare jucător din afara top 100 WTA/ATP abia reuşeşte să se descurce. Este și cazul Terezei Mrdeza, sportivă aflată pe locul 230 în lume. Deși a câștigat de-a lungul timpului 8 turnee ITF și a strâns peste 400.000 de dolari din tenis, aceasta a ajuns la "fundul sacului".

Tenis

Ruşii, acuzaţii grave: Sharapova, o victimă! "De ce se închid ochii în cazul Serenei Williams?"

ACUM 10 ORE

"Gata, nu mai am niciun ban deoarece tot ce am câștigat la turneele mici la care am participat am cheltuit pe cazare, bilete de avion și antrenori. Cred că toată lumea care nu are sponsori sau o agenție puternică în spate are probleme acum. Eu n-am avut noroc din acest punct de vedere, primul sponsor m-a părăsit după 4 ani. Pauza a venit când eram într-o formă bună, urcam în clasament, nu trebuia să apăr puncte de anul trecut. Îmi doream să ajung undeva pe locul 150 WTA la finalul anului", a spus Mrdeza pentru publicația croată Vecernji, citată de ziare.com.

WTA vine în sprijinul jucătoarelor afectate de criza COVID-19

WTA a luat o decizie în urmă cu o lună și a hotărât să se implice în lupta împotriva pandemiei de coronavirus și să le sprijine pe jucătoarele din partea inferioară a clasamentului, acele jucătoare care se întrețin foarte greu în criza provocată de pandemia de coronavirus.

Astfel, pe perioada în care sezonul competițional va fi oprit, jucătoarele din clasamentul WTA vor primi lunar câte 2.500 de dolari, potrivit informațiilor furnizate de jurnaliștii americani de la Tennis World USA.

Acest venit are menirea de a le ajuta în special pe jucătoarele mai slab clasate. În ultima perioadă au fost trase numeroase semnale de alarmă din partea mai multor personalități importante de pe scena sportului alb care au atras atenția asupra aspectului financiar. Tenismenele mai slab clasate trăiesc strict din banii câștigați la turnee, astfel că veniturile lor au dispărut cu totul după anularea celor mai multe turnee din calendarul competițional.

Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.

Tenis

O româncă, singura jucătoare din istoria Roland Garros care a pierdut de două ori acelaşi meci

ACUM 12 ORE
Tenis

Legenda tenisului care a rămas fără niciun ban: "Am primit faimă, nu și bani!"

ACUM 15 ORE
Subiecte asemănătoare
Tenis
Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Ultimele știri

Tenis

Ruşii, acuzaţii grave: Sharapova, o victimă! "De ce se închid ochii în cazul Serenei Williams?"

ACUM 10 ORE

Ultimele videoclipuri

Tenis

#YouSayWePlay Roland Garros 2009, înfrângerea istorică a lui Rafael Nadal la Paris

00:03:29

Cele mai populare

Tenis

#YouSayWePlay Interviu cu Alexandra Tănăsescu

22/05/2020 LA 12:45
Vezi mai multe