Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Dominic Thiem is back! Austriacul a salvat cinci mingi de meci și va juca prima sa finală după 3 ani

Andrei Nicolae

Publicat 05/08/2023 la 10:28 GMT+3

Dominic Thiem s-a calificat vineri în finala turneului său "de casă" de la Kitzbuhel, după ce l-a învins în peunultimul act pe sârbul Laslo Djere. Victoria respectivă înseamnă enorm pentru campionul de la US Open din 2020, care se întoarce într-o finală după trei ani în care a fost măcinat de o accidentare gravă și de probleme de încredere personală.

Dominic Thiem

Credit imagine: Eurosport

Fostul număr 3 mondial face un turneu fantastic pe tărâmul său natal, la Kitzbuhel, unde s-a calificat vineri seara în ultimul act. Austriacul a trecut de Laslo Djere după un meci incredibil de dificil, în care a reușit să își păstreze calmul și să arate o parte din forma care l-a ajutat să câștige US Open în 2020.
Thiem a pierdut primul set în fața sârbului în tie-break la capătul unei ore și 7 minute, după care a echilibrat situația adjudecându-și al doilea act cu 7-5. În decisiv, situația în care s-a aflat austriacul a fost extrem de tensionată, deoarece la scorul de 6-5 pentru Djere sârbul a avut trei mingi de meci, pe care Thiem a reușit să le salveze.
Partida s-a îndreptat spre un alt tie-break, la fel ca în primul set, dar de data aceasta Thiem a avut câștig de cauză și a obținut biletele către finala de la Generali Open, după ce a mai salvat alte două mingi de meci. Partida dintre cei doi s-a încheiat după 3 ore și 31 de minute.
Citește și:

Thiem s-a întors într-o finală după trei ani

Rezultatul incredibil al lui Thiem din Austria poate marca un nou început pentru fostul campion de la US Open, care în ultimii ani s-a confruntat cu o accidentare la încheietură gravă și ulterior cu probleme de încredere, ce i-au afectat jocul.
Fostul număr 3 mondial este din nou într-o finală de turneu după o pauză de trei ani. Ultima oară când Thiem a ajuns în ultimul act al unei competiții a fost la Turneul Campionilor, când a pierdut în fața lui Daniil Medvedev. Tot în 2020 a venit și ultimul titlu pentru austriac, chiar cel de mare șlem de la US Open.
În ultimul act, Thiem se va lupta pentru trofeul de la Kitzbuhel cu argentinianul Sebastian Baez, care a trecut în semifinale de compatriotul său Tomas Etcheverry.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo