Cel mai controversat moment de la Mondialul de Atletism, care se desfășoară în aceste zile la Eugene, Oregon, a avut loc azi. În cea de-a doua semifinală de la 1500 de metri, am asistat la un gest care o descalifică pe Gaia Sabbatini ca sportivă.

Gest oribil făcut de Sabbatini, la Mondialul de Atletism

Medaliată cu aur la Europenele U23, la Tallinn, anul trecut, italianca voia neapărat să prindă finala, după ce anul trecut a ratat la mustață ultimul act de la Tokyo. Ca atare, nu a mai gândit limpede, și a făcut un gest oribil: a împins-o pe Winnie Nanyondo. Sportiva din Uganda a căzut pe pistă și nu a mai putut termina cursa, plângând în hotote că a ratat astfel șansa de a merge în finală.
Tenis
Simona Halep și-a aflat adversara din turul 2 la Toronto! Românca a învins-o o dată în acest an
ACUM 4 ORE
Nanyondo a fost cu greu calmată de cei din stafful tehnic al Ugandei, în timp ce Gaia Sabbatini a sărbătorit calificarea mai departe, ea sosind pe locul 5, ultimul calificant direct pentru finală.
Doar că rolurile s-au inversat la scurt timp, după ce Uganda a formulat un protest oficial către organizatori. Aceștia au revăzut imaginile și au luat decizia corectă. Nu doar că Sabbatini a fost descalificată - ceea ce s-ar fi întâmplat oricum, și fără apelul Ugandei -, dar sportiva de culoare a fost primită în finală. S-a stabilit că ea ar fi avut șanse uriașe să termine între primele 5, dacă nu ar fi fost împinsă, astfel că va avea ocazia să alerge miercuri din nou, în ultimul act.
Finala va avea 13 sportive în loc de 12 și în ea vom asista la o bătălie de zile mari între sportivele din Ethipoia (Gudaf Tsegay, Freweyni Hailu și Hirut Meshesha) și Kenya (Winny Chebet și Faith Kipyegon).
Tenis
Organizatorii de la US Open au vrut să-i interzică pe ruși și bieloruși! La ce concluzie au ajuns
ACUM 7 ORE
Tenis
Nouă momente magice care au marcat cariera Serenei Williams în tenis. Lista realizată de Vogue
ACUM 8 ORE