Organizatorii turneului de la All England Club au anunțat, vineri, că vor împărți 10 milioane de lire sterline la cei 620 de jucători care ar fi trebuit să participe la ediția din acest an, anulată din cauza pandemiei de coronavirus. În funcție de locurile din cele două clasamente, ATP și WTA, banii vor fi distribuiți astfel:
  • Calificări (224 de jucători): câte 12.500 de lire sterline (aproximativ 14 mii de euro);
  • Tablourile principale la simplu (256 de jucători): câte 25.000 de lire sterline (aproximativ 28.000 de euro);
  • Tablourile principale la dublu (120 de jucători): câte 6.250 de lire sterline (aproximativ 7 mii de euro).
  • Nu mai puțin de 6 mii de lire sterline (6.700 de euro) vor merge către 20 tenismeni în scaun cu rotile.

Câți bani primește Simona Halep în urma deciziei organizatorilor Wimbledon

Australian Open
Halep revine vineri în acțiune la Australian Open, la dublu, unde face pereche cu Gabriela Ruse
ACUM 5 ORE
Luând în calcul clasamentul actual al WTA, dintre tenismenii români, Simona Halep, Sorana Cirstea, Irina Begu, Patricia Țig, Ana Bogdan și Mihaela Buzărnescu vor primi căte 25.000 de lire sterline. Pe de altă parte, Monica Niculescu, Marius Copil, Jaqueline Cristian, Gabriela Ruse și Laura Paar vor încasa câte 12.500 de lire sterline. Din proba de dublu se încadrează doar Horia Tecău și Raluca Olaru, pentru câte 6.250 de lire sterline. Wimbledon 2020 ar fi trebuit să se desfășoare în perioada 29 iunie – 12 iulie.
Organizatorii turneului de la Wimbledon vor încasa 141 de milione de dolari de la asiguratori ca urmare a anularii turneului din 2020, după ce All England Lawn Tennis Club (AELTC) a plătit în ultimii 17 ani o primă anuală de 2 milioane de dolari pentru o asigurare împotriva unei pandemii. Este pentru prima dată de la cel de-al Doilea Război Mondial, când turneul de la Wimbledon a fost anulat. Acest lucru s-a întâmplat din cauza pandemiei de coronavirus, care continuă să facă ravagii în Regatul Unit.
Australian Open
Halep, elogiată de site-ul WTA după victoria "fulger" de la AO! Statistici fantastice ale româncei
ACUM 7 ORE
Australian Open
Simona Halep, adoptată de australieni! Ce poreclă i-au dat după victoria fabuloasă cu Haddad Maia
ACUM 9 ORE