Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Iga Swiatek, prima reacție după ce a câștigat Turneul Campioanelor! Complimentul pe care i l-a făcut Pegula

Bianca Dumitru

Publicat 07/11/2023 la 08:46 GMT+2

Iga Swiatek a cedat un singur game în fața Jessicăi Pegula în finala Turneului Campioanelor, pe care l-a câștigat în premieră, revenind pe locul 1 WTA. La finalul meciului, cele două sportive s-au felicitat reciproc pentru ceea ce au reușit de-a lungul sezonului.

Iga Swiatek

Credit imagine: Getty Images

Iga Swiatek s-a impus noaptea trecută în finala Turneului Campioanelor. Sportiva din Polonia a câștigat, după doar 60 de minute de joc, duelul cu Jessica Pegula (locul 5 WTA), cedând un singur game, scor 6-1, 6-0.
Swiatek a reușit în premieră să câștige trofeul WTA Finals, iar pentru victoria din Cancun va urca pe primul loc în clasamentul mondial. Poloneza este a șasea cea mai tânără sportivă din istoria WTA care va termina anul pe locul 1 în sezoane consecutive.
La finalul partidei cu Jessica Pegula, Iga Swiatek a ținut să le mulțumească celor care au venit să o susțină și echipei sale care i-a fost alături pe tot parcursul acestui sezon.
În plus, poloneza s-a arătat optimistă cu privire la ceea ce urmează pentru ea și i-a transmis Jessicăi Pegula că își dorește să o înfrunte cât mai des în astfel de meciuri, deși a recunoscut că nu este un adversar accesibil.
"Vă mulțumesc tuturor polonezilor care vin la fiecare turneu, dar și celor din multe alte țări. În fiecare an simt că am din ce în ce mai mult sprijin și chiar mă face să forțez pentru mai mult, așa că vă mulțumesc.
Chiar dacă săptămâna aceasta nu a fost ușoară, ați făcut-o specială pentru noi. Jess, vreau să te felicit pentru tot sezonul. Să joc împotriva ta nu a fost niciodată ușor. Sper că vom progresa și vom mai juca multe finale împreună.
Mulțumesc și echipei care a fost alături de mine tot sezonul. Am avut multe suișuri și coborâșuri. Acesta este cu siguranță un pas înainte. Cu siguranță, vom mai avea multe altele dacă vom continua să lucrăm așa", a spus Iga Swiatek.
Citește și:

Pegula, compliment uriaș pentru Swiatek

Jessica Pegula a făcut și ea câteva declarații pe teren la finalul meciului din ultimul act al Turneului Campioanelor. În ciuda înfrângerii usturătoare, sportiva de pe locul 5 WTA și-a felicitat adversara.
Mai mult, americanca i-a făcut lui Swiatek un compliment uriaș, spunând că performanțele ei o motivează să devină o jucătoare din ce în ce mai bună.
"Vreau să îi felicit pe Iga, echipa și familia ei pentru un an extraordinar. Pentru încheierea anului pe locul 1 WTA și câștigarea acestui turneu. E incredibil ce ați reușit!
Tu continui să mă motivezi să fiu o jucătoare mai bună în fiecare an, de când ai intrat în circuit. Asta mă face o jucătoare mult mai bună și apreciez cu adevărat asta", a declarat Jessica Pegula.
Turneul Campionilor, care se desfășoară în perioada 12 – 19 noiembrie, poate fi urmărit în direct pe Eurosport și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo