Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Novak Djokovic și-a aflat adversarii la Geneva! Posibil duel al veteranilor în turul 2, cu Andy Murray

Irina Aldea

Actualizat 17/05/2024 la 21:18 GMT+3

Novak Djokovic a acceptat în ultima clipă wildcard-ul oferit de organizatorii turneului de la Geneva. Sârbul și-a aflat azi adversarii la competiția de săptămâna viitoare din Elveția, iar în turul secund l-a putea întâlni pe unul dintre rivalii săi, Andy Murray.

Djokovic, eliminat incredibil în turul 3 la Roma! Tabilo, victoria carierei, cu liderul ATP

În lipsă de meciuri, Novak Djokovic, liderul mondial din ATP, a luat o decizie cu totul și cu totul surprinzătoare. Câștigător a 24 de titluri de Grand Slam, Nole a ajuns la concluzia că ar ajunge nepregătit la Roland Garros, motiv pentru care a acceptat un wildcard la turneul de 250 de puncte de la Geneva, care se joacă săptămâna viitoare în Elveția.
Principal favorit la competiția din Geneva, Novak Djokovic va beneficia de un prim tur liber, pentru ca mai apoi să-l întâlnească pe învingătorul meciului dintre Yannick Hanfmann (59 ATP) și Andy Murray (77 ATP), de asemenea beneficiar al unui wildcard în Elveția.
Ediția din acest an a Open-ului de la Geneva va fi doar al treilea eveniment ATP din cariera lui Novak Djokovic la care participă datorită unui wildcard, după Bangkok 2004 și Queen's Club 2018. Doar de două ori a jucat Djokovic în cariera sa în săptămâna dinaintea unui Grand Slam: în 2017 la Eastbourne (a câștigat turneul, iar la Wimbledon s-a retras în sferturi cu o accidentare la cot) și în 2021 la Belgrad (a câștigat turneul și s-a impus și la Roland Garros).
CITEȘTE ȘI:

Novak Djokovic știe cu cine joacă la Geneva, săptămâna viitoare! Traseul probabil al liderului ATP în Elveția

Dacă va câștiga împotriva lui Hanfmann sau Murray, Novak Djokovic se va duela cel mai probabil cu Tallon Griekspoor, ocupantul locului 26 ATP, cap de serie numărul 6 la turneul din Geneva. Olandezul a fost învins de Passaro la Roma încă din turul secund, dar la Madrid i-a învins pe Daniel și Rune înainte de a ceda în fața lui Rublev. Denis Shapovalov se află de asemenea pe această parte de tablou.
În semifinale, Djokovic ar urma să joace cu Taylor Fritz, care strălucește pe zgură în acest sezon (finală la Munchen, semifinală la Madrid și sfert de finală la Roma), în timp ce Casper Ruud, al doilea favorit, l-ar aștepta pe sârb în marea finală programată pe 25 mai, cu o zi înainte de startul Roland Garros 2024.
În primul său meci la Roma, Novak s-a impus în mod clar în fața lui Moutet, iar apoi, după ce a suferit o lovitură la cap din pricina unui termos, a pierdut în fața lui Alejandro Tabilo cu 6-2, 6-3. Anterior, Novak a jucat pe zgură doar la Monte Carlo, unde a ajuns în semifinale și a pierdut în fața lui Casper Ruud.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo