Australianul l-a atacat în spațiul public în urmă cu câteva luni pe Novak Djokovic, liderul mondial din ATP, spunând despre sârb că are un comportament“rușinos” și o “obsesie bolnavă de a fi plăcut”, la fel de plăcut cum sunt Federer și Nadal.
Goran Ivanisevic, unul dintre antrenorii lui Novak Djokovic, a vorbit pentru Telegraph Sport despre conflictul pe care Kyrgios vrea cu orice preț să-l creeze în spațiul public între el și actualul lider mondial din ATP. Câștigător a 16 titluri de Grand Slam, Djokovic nu a vorbit prea mult pe marginea acestui subiect, însă a spus că dacă Nick are nevoie de ajutorul lui, poate apela cu încredere la sfaturile lui.

Goran Ivanisevic: "Se ia de Novak fără să aibă niciun motiv"

Australian Open
AUSTRALIAN OPEN LIVE BLOG | Gabi Ruse joacă acum. Eleva lui Cahill a trecut de campioana olimpică
ACUM 16 MINUTE
Este rău pentru că nu cred că Novak i-a făcut nimic rău. Alege să se ia de Novak fără motiv. Poți veni pe teren să faci ce vrei tu, dar trebuie să-ți respecți adversarul cu orice preț. Vorbește foarte mult despre Novak, doar el știe motivul pentru care face asta. Ar trebui să aibă doar grija propriei persoane pentru că ar cam trebui să fie în Top 5, ar putea câștiga un titlu de Grand Slam. Nu va reuși niciodată asta cu abordarea din prezent. Dacă s-ar schimba, sigur că ar fi un lucru bun pentru el și pentru tenis în general”, a spus Goran Ivanisevic pentru Telegraph Sport.
Tehnicianul croat i-a mai antrenat în trecut pe Tomas Berdych, Milos Raonic și Marin Cilic, pe care l-a sfătuit pe durata turneului de la US Open în 2014, titlu pe care croatul l-a și câștigat, singurul de Grand Slam din carieră. Vorbind și despre propria carieră, Ivanisevic a câștigat un singur titlu major, la Wimbledon, în 2001. Fostul jucător mai disputase finala de la All England Club de trei ori.

Goran Ivanisevic: "În finale am jucat ca un laș, ar trebui să primesc premiul de idiotul secolului"

Actualul antrenor al lui Novak Djokovic are multe regrete atunci când vine vorba despre propria carieră, o carieră căreia îi lipsesc multe performanțe de care Goran a fost atât de aproape de mai multe ori. Până să se impună la Wimbledon în 2001, croatul a pierdut trei finale. El spune că abordarea pe care a adoptat-o atunci a fost cu adevărat greșită.
“Mi-am atins doar 80% din potential. Dacă m-aș putea întoarce în timp, aș schimba cu siguranță abordarea. Sunt atâtea lucruri pe care nu le-am obținut în carieră. Aș fi putut să câștig mai multe ediții la Wimbledon, mai multe turnee de Grand Slam în general. Wimbledon 1992 de pildă, în 1998 ar fi trebuit să câștig de asemenea. Am fost foarte ciudat, am jucat cel mai bun tenis al meu în semifinale. Aveam concepția asta… potrivit căreia nu era deloc ok să pierzi în semifinale, dar era onorabil să cedezi în finale, ceea ce este atât de greșit. În semifinale zburam pe teren, iar în finale jucam ca un laș. Am pierdut multe meciuri, mai ales finale și mereu în fața lui Pete Sampras, mereu din aceeași cauză – prostia. Ar trebui să primesc premiul pentru idiotul secolului. Din păcate nu mă mai pot întoarce în timp”, a mai spus Ivanisevic pentru Telegraph.

Ivanisevic se concentrează pe prezent: "Nu există privilegiu mai mare"

În schimb, Ivanisevic se concentrează pe prezent. Croatul are acum șansa de a lucra îndeaproape cu Novak Djokovic, unul dintre cei mai mari jucători de tenis din istorie. Pentru că are o legătură atât de strânsă cu sârbul, Ivanisevic nu găsește niciun sâmbure de adevăr în vorbele lui Kyrgios.
“Nu există privilegiu mai mare, o onoare mai mare decât să lucrez cu Novak. Ascultă, vorbește. Întreabă, o calitate pe care jucătorii nu prea o mai au în prezent. Mă refer, evident, la alți jucători pe care eu i-am antrenat. Ce m-a surprins pe mine este cât de puternic e el din punct de vedere mental, cât de serios e pe terenul de tenis în fiecare zi. Este de necrezut. E o reală plăcere să fiu aici, îmi face viața mea de antrenor să fie foarte ușoară. Pentru mine, ca să zic așa, dacă toți trei (Federer, Nadal, Djokovic) sunt la nivelul lor maxim și joacă 10 partide, aș zice că Novak ar câștiga opt. El e cel mai complet tenismen dintre ei trei”.

Goran Ivanisevic, despre cursa titlurilor de Grand Slam

Ivanisevic crede că Federer (20), Nadal (19) și Djokovic (16) vor continua să domine circuitul masculin de tenis pentru mai mulți ani de acum înainte. Croatul a fost impresionat de finalistul de la US Open, Daniil Medvedev, dar și de Stefanos Tsitsipas, însă nu-i consideră pe cei doi vreun pericol imminent pentru Djokovic, Federer sau Nadal.
Rafa cu siguranță va mai câștiga la Open-ul francez și va trece de 20 de titluri Novak va depăși și el 20. Pe Roger nu-l poți subestima. El încă se mai gândește la ultimul Wimbledon, lumea deja vorbea de titlul cu numărul 21. Doare, sunt sigur, dar Roger speră la încă unul și eu cred că poate să facă asta”, a completat Ivanisevic.
Australian Open
Un sportiv, depistat pozitiv cu Covid-19 după primul meci la Australian Open 2022
ACUM 25 MINUTE
Australian Open
Australian Open 2022: Încă una de la Nick Kyrgios: de unde a putut să servească, în proba de dublu
ACUM 44 MINUTE