Sorana Cîrstea, ocupanta locului 72 WTA, a obținut a șaptea victorie consecutivă în circuit (campioană la turneul ITF 100k de la Dubai) și a învins-o pe a doua favorită a turneului premergător Australian Open, Grampians Trophy, Belinda Bencic, ocupanta locului 12 în clasamentul WTA.
Sportiva noastră a gestionat foarte bine condițiile dificile de vânt puternic și s-a impus în minimum de seturi, scor 7-5, 6-2, la capătul unui meci care a durat o oră și 23 de minute de joc. Sorana Cîrstea se va duela pentru un loc în semifinalele competiției de la Melbourne cu învingătoarea meciului dintre Li și Kudermetova.
J&T Banka Ostrava Open
Sorana Cîrstea, înfrângere în primul tur al turneului WTA 500 de la Ostrava
20/09/2021 LA 17:50

Sorana Cîrstea, parcurs perfect în circuitul WTA

Confruntarea din optimile de finală din cadrul Grampians Trophy a fost prima întâlnire dintre Sorana Cîrstea și Belinda Bencic în circuitul feminin de tenis, însă pentru elvețiancă, meciul cu Sorana a fost debutul în noul sezon competițional. Bencic a avut probleme la serviciu și a comis nu mai puțin de șapte duble greșeli.
În plus, nici nu a primit foarte multe cadouri din cealaltă parte a fileului. Sorana a avut un procentaj de 71% pe primul serviciu și o rată de conversie a punctelor de break de 56%, față de doar 40% cât a avut elvețianca. Primul set a fost echilibrat. Sorana și-a cedat prima serviciul în meci, la scorul de 1-2, însă Belinda nu a profitat și a cedat în game-ul următor. La scorul de 6-5 pentru Sorana, Bencic și-a mai pierdut o dată serviciul, iar manșa a doua a fost la îndemâna sportivei noastre, care a cedat o singură dată serviciul, spre deosebire de adversara ei, care a pierdut de trei ori pe propriul serviciu.
O ofertă imbatabilă pentru un tenis care întoarce capete. Aplicația Eurosport Player la 0,99€ pentru o lună.

Australian Open 2021 - Acțiunea de la Melbourne revine pe Eurosport

Zavarovalnica Sava Portorož
Sorana Cîrstea, înfrângere la Portoroz, dar în urcare în WTA
17/09/2021 LA 16:00
Zavarovalnica Sava Portorož
Sorana Cîrstea e în sferturi la Portoroz! Românca, revenire frumoasă în meciul cu Martincova
16/09/2021 LA 16:12