Simona Halep a fost forțată să abandoneze la Roma, în turul 2, într-un meci pe care îl controla în fața sportivei din Germania, Angelique Kerber (6-1, 3-3). Primele vești din tabăra româncei nu au fost deloc încurajatoare, aceasta admițând că a suferit o ruptură la gamba stângă. Miercuri, Halep a efectuat un RMN pentru a vedea cât timp va trebui să stea departe de gazon, dar până în acest moment nu a comunicat rezultatele investigației. Se speculează, însă, tot mai mult că nu va putea fi aptă pentru Roland Garros, turneu care începe în direct pe Eurosport la finalul lunii.
2021 este un an de coșmar până acum pentru campioana din Constanța, care a suferit nu mai puțin de 3 accidentări. Inițial, a fost vorba de mai vechile probleme de la spate, care au forțat-o să nu evolueze la capacitate maximă în sferturile de la Gippsland Trophy, unde a pierdut la Alexandrova. S-a odihnit, iar la Australian Open a arătat bine din punct de vedere fizic, ajungând până în sferturi. Ulterior, românca a spus pas turneului de la Miami, de această dată problemele apărute fiind la umăr. Odată cu sezonul de zgură, unde avea ca obiectiv principal Roland Garrosul, Simo spera să lase în spate accidentările. Însă, din nefericire, a apărut această problemă la gamba stângă, care pune sub semnul întrebării participarea sa la French Open.

Teo Cercel, dat afară de Simona Halep

Tenis
Simona Halep și-a aflat adversarele la turneul de la Moscova! Misiune facilă la debutul în Rusia
ACUM 13 ORE
O posibilă explicație pentru sarabanda de probleme medicale e legată de încetarea colaborării cu Teo Cercel, un fizioterapeut extrem de bine cotat. Teo Cercel a fost dat afară de Simona Halep în prima parte a anului trecut. Campioana din 2019 de la Wimbledon a avut o răbufnire la adresa lui într-un dialog purtat cu Darren Cahill la Adelaide, în timpul duelului cu Ajla Tomljanovic: "Spune-i lui Teo că sunt foarte obosită. Am obosit".
După acel moment, Teo Cercel a dispărut pur și simplu din peisaj. Teo Cercel era cel care se ocupa de pregătirea fizică a Simonei Halep, unul dintre membrii staff-ului permanent al sportivei noastre. Ea a dezvăluit apoi că s-a pregătit singură, iar rezultatele nu au fost rele deloc.
Anul acesta, însă, Simo a acuzat accidentări dese și nu puțini sunt cei care pun aceste probleme medicale pe seama faptului că nu a fost ghidată permanent de un specialist. La nivelul la care a ajuns Halep fiecare mic amănunt contează, iar lipsa unui fizioterapeut care să o însoțească mereu și care să o sfătuiască în legătură cu intensitatea antrenamentelor și cu modul în care să "încarce" înainte de turneele mari și după accidentări.

Teo Cercel, în echipa Soranei Cîrstea

Interesant e că fostul preparator fizic al Simonei Halep face acum parte din echipa Soranei Cîrstea, sportivă care a avut rezultate destul de bune în 2021.
Bucureșteanca a câștigat luna trecută la Istanbul turneul, după o finală în care a avut o adversară de primă mână, pe Elise Mertens. Sori și-a trecut astfel în palmares al doilea turneu WTA din carieră, după cel din 2008, de la Tashkent (Uzbekistan).
Roland Garros, al doilea Grand Slam al anului, va fi transmis în direct și în exclusivitate pe canalele Eurosport și Eurosport Player.
Tenis
"Mi-e greu să mă gândesc la asta!" Ce a spus Simona Halep la plecarea spre Moscova
IERI LA 10:49
Tenis
Simona Halep a anunțat cine va face parte din echipa ei înaintea noului sezon competițional
14/10/2021 LA 12:45