Grigor Dimitrov (19 ATP, 29 ani) duce o dublă bătălie și nu a putut lega victorii la Western & Southern Open, fiind învins în turul secund de Marton Fucsovics (84 ATP). Sportivul din Ungaria, fost jucător de Top 35, s-a impus cu scorul de 7-5, 4-6, 6-2, după două ore și 20 de minute de joc. În aceste condiții, primul turneu Masters 1000 care se dispută în acest sezon dat peste cap de pandemia de coronavirus a rămas fără niciun cap de serie pe ultimul sfert de tablou de pe jumătatea inferioară, acolo unde, pentru un loc în semifinale, se vor duela Andy Murray (wildcard), Milos Raonic, Marton Fucsovics (jucător venit din calificări) și Filip Krajinovic.
Pentru bulgarul Grigor Dimitrov, revenirea în competițiile oficiale este o veste uriașă, întrucât coronavirusul l-a lovit în plin.
"Mi-am spus: <<O să încerc>>. Sincer, chiar sunt recunoscător că pot juca în aceste momente. Nu contează cine ești, cât de sănătos ești, cât de sănătos mănânci, acest coronavirus nu iartă pe nimeni, toți suntem egali în fața lui - asta vreau să le transmit tuturor colegilor mei și tuturor sportivilor lumii", declarase Dimitrov după meciul câștigat în primul tur, potrivit "Tennis World USA".
Tenis
Simona Halep, surpriză neplăcută în dimineața zilei în care a împlinit 30 de ani! Cine a vizitat-o
ACUM 8 ORE
Semifinalist anul trecut la US Open, Grigor Dimitrov este cel mai important nume din tenis care s-a luptat direct cu noul coronavirus, fiind depistat pozitiv la Adria Tour – turneul demonstrativ al lui Novak Djokovic - și neavând norocul de a fi asimptomatic ca sârbul. Tocmai de aceea, bulgarul a vorbit, din nou, despre calvarul pe care l-a trăit și despre consecințele acestui virus care a schimbat viețile tuturor. "Prima săptămână a fost cruntă. Abia am reînceput să merg. Nu puteam să fac exerciții, nu puteam să ridic nimic, nu puteam juca tenis. Nu aveam ce să fac altceva – doar să merg. De fapt, la început mă târam prin casă, apoi am ieșit și afară, iar ulterior, încetul cu încetul, am început să și alerg", a transmis Dimitrov, favorit 14 la turneul Masters organizat la New York.
Dimitrov reușise, în primul tur, să treacă cu 6-3, 6-4, de francezul Ugo Humbert.
Tenis
Simona Halep are antrenor nou! Prima reacție a tehnicianului: "Am așteptări mari, trebuie să revină"
ACUM 11 ORE
Laver Cup
Rafa Nadal, propunere inedită pentru Roger Federer înaintea noului sezon competițional
ACUM 11 ORE