Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Monica Niculescu, eliminată din proba de dublu de la Guadalajara. Românca s-a oprit în sferturile Masters-ului 1000

Andrei Nicolae

Publicat 22/09/2023 la 10:40 GMT+3

Perechea româno-chiliană Monica Niculescu/Alexa Guarachi a fost învinsă de cuplul Storm Hunter (Australia)/Elise Mertens (Belgia), cu 6-3, 6-1, joi, în sferturile de finală ale probei de dublu din cadrul turneului WTA 1.000 de la Guadalajara (Mexic), dotat cu premii totale de 2.788.468 de dolari.

Monica Niculescu

Credit imagine: Getty Images

A fost pentru a patra oară când Niculescu a înfruntat cuplul Hunter/Mertens în acest an, pierzând în optimi la Australian Open (unde românca a făcut pereche cu elveţianca Viktorija Golubic), în optimi la Miami (alături de poloneza Alicja Rosolska), dar câştigând în optimi la Madrid (alături de japoneza Makoto Ninomiya).
Principalele favorite s-au impus în doar 61 de minute.
Perechea româno-chiliană s-a ales cu un cec de 20.914 dolari şi 190 de puncte WTA la dublu, scrie Agerpres.
Citește și:

TURNEUL DE LA GUADALAJARA, FĂRĂ 6 DIN PRIMELE 10 JUCĂTOARE ALE LUMII LA SIMPLU

Programarea turneului din Mexic între 17 și 23 septembrie, atât de aproape de terminarea US Open, duce la o situație extrem de inconfortabilă pentru organizatori. Deși vorbim de un turneu de WTA 1000 (cea mai importantă categorie, după Grand Slamuri), prezența va fi una modestă.
Astfel, niciuna din primele 6 clasate în ierarhia WTA nu a fost la startul turneului care a debutat la începutul acestei săptămâni. Mai mult, 23 din primele 51 de jucătoare ale lumii nu au fost prezente în competiție, ceea ce înseamnă cea mai slabă participare din istoria unui turneu de WTA 1000.
Primele două favorite la Guadalajara au fost Ons Jabeur și Maria Sakkari, două dintre cele 3 jucătoare de TOP 10 WTA care s-au aflat la startul competiției.
Organizatorii de la Guadalajara au fost atât de disperaţi să aducă vedete la startul competiţiei, încât i-au acordat un wildcard lui Genie Bouchard, sportivă care nu face parte din top 200 WTA şi care, de la anul, va deveni jucătoare profesionistă de pickleball, după ce a înţeles că în tenis nu mai are vreo şansă să ajungă la un nivel decent.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo