Guvernul australian a subliniat, duminică, că liderul mondial al tenisului Novak Djokovic "nu este vaccinat împotriva Covid-19" și consideră că bătălia sa juridică pentru a rămâne în Australia este sortită eșecului, în ajunul analizării recursului său.
Într-un raport de concluzii de 13 pagini, publicate duminică, înaintea audierii de luni dimineață, avocații guvernului australian scot în evidență faptul că tenismanul sârb nu "este vaccinat".
În cadrul unei audieri publice prevăzută pentru luni dimineață, la ora locală 10:00 (01:00 ora României), judecătorul federal Anthony Kelly trebuie să examineze recursul liderului mondial, care a făcut călătoria pentru a participa la Australian Open, primul turneu de Mare Șlem al sezonului, care debutează pe 17 ianuarie.
Tenis
Clasamentul turneelor mari câștigate în ATP, actualizat. Diferența dintre Djokovic, Nadal și Federer
ACUM 21 ORE
Conform concluziilor avocaților guvernului australian, persoanele nevaccinate prezintă mai multe riscuri de a infecta alte persoane și deci de a îngreuna sistemul de sănătate. Totodată, avocații consultați de ministrul de Interne, Karen Andrews, resping totodată argumentul conform căruia Djokovic nu a fost tratat de manieră echitabilă la sosirea în Australia.
Conform acestora, jucătorul sârb a avut tot timpul necesar să explice cazul său ofițerului de imigrare de la aeroportul din Melbourne și a avut posibilitatea să-și contacteze avocații, contrar afirmațiilor sale. "Această cerere de viză trebuie refuzată", susțin avocații executivului australian, citați de Agerpres.
În schimb, avocații liderului mondial arată că Djokovic beneficiază de o scutire de vaccinare împotriva Covid-19 întrucât a contractat virusul în luna decembrie, conform document depus sâmbătă la tribunal.
"Data primului test Covid PCR pozitiv a fost înregistrată pe 16 decembrie 2021", au declarat aceștia într-un document depus la tribunalul federal, în încercarea de a anula respingerea vizei sale de intrare în Australia.
Citește și:

PROCESUL LUI NOVAK DJOKOVIC VA FI TRANSMIS ÎN DIRECT

Ministrul de interne al Australiei, Karen Andrews, a încercat să amâne procesul cu două zile, până miercuri. Judecătorul Anthony Kelly a refuzat această amânare, iar decizia finală se va afla în această noapte. Dacă judecătorul ar fi aprobat această amânare ar fi fost imposibil ca Djokovic să mai participe la Australian Open, asta pentru că organizatorii au nevoie de un răspuns (pentru programarea meciurilor) până marți.
În plus, pregătirea fizică și mentală ale sârbului nu ar fi fost la nivel optim pentru disputarea unui turneu de Grand Slam. În consecință, chiar dacă ar fi câștigat miercuri procesul, sârbul nu ar mai fi putut participa la primul turneu major al sezonului.
Pentru o transparență mai mare, judecătorii au decis ca procesul în care e implicat Novak Djokovic să fie public. Astfel, australienii vor transmite în direct tot ceea ce se va întâmpla în sala de judecată. Judecătorii au de obicei putere discreționară cu privire la cine poate participa la proces și cine nu, dar pentru a nu se lăsa loc de interpretări judecătorul Anthony Kelly a permis ca întreaga audiere să fie disponibilă publicului.
Procesul în care va fi judecată speța lui Djokovic va începe pe 10 ianuarie, la ora locală 10:00 (1:00, ora României). Eurosport.ro vă va ține la curent, în timp real, cu tot ceea ce se întâmplă în cel mai mediatizat subiect din sportul mondial.
Australian Open 2022 se vede în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player (17-30 ianuarie).
Tenis
Novak Djokovic le-a răspuns rușilor care l-au rugat să boicoteze Wimbledon-ul! Mesajul lui Nole
ACUM O ZI
Roland Garros
Mouratoglou a dat verdictul! Care sunt cei 4 favoriți la câștigarea titlului de la Roland Garros
IERI LA 13:43