Deși inițial anunțase că în acest sezon se va axa pe Jocurile Olimpice și pe turneele importante din WTA, Simona Halep le-a dat o veste mare fanilor din România, spunând că va juca și la Billie Jean King Cup.
România va întâlni Italia la mijlocul lunii aprilie, în barajul pentru menținerea în Grupa Mondială, iar prezența Simonei crește șansele echipei noastre de a câștiga. Confruntarea care va avea loc la Cluj-Napoca va fi prima în care echipa va fi condusă de Monica Niculescu, aleasă de Federația Română de Tenis în locul lui Florin Segărceanu, care a demisionat din fucția de căpitan-nejucător.
Anunțul Simonei din urmă cu 2 zile i-a luat prin surprindere și pe jurnaliștii italieni, care cred că șansele Italiei la o victorie sunt mult mai mici în aceste condiții.
Transylvania Open
Halep a ratat calificarea la Turneul Campioanelor pentru prima dată în 7 ani! Cum a reacționat
ACUM 12 MINUTE
"Simona Halep schimbă strategia și anunță surprinzător prezența la partida dintre Italia și România. Românca s-a răzgândit și va fi disponibilă pentru căpitanul nejucător Monica Niculescu. După această știre, că gazdele vor putea conta pe cea mai bună jucătoare, șansele echipei conduse de Tathiana Garbin scad considerabil.", a scris de la Tennis Italiano, sursă citată de digisport.ro.

Simona Halep: "Visul meu este să câștigăm acest trofeu"

Întrebată dacă ar alege câștigarea Billie Jean King Cup în fața celui de-al treilea Grand Slam, Simona Halep a răspuns la DigiSport: "Bună întrebare. Nu aș zice nu. Pentru că am dat tot ce am putut la Fed Cup (n.r. redenumită Billie Jean King Cup) și visul meu este să câștigăm acest trofeu.
Și cred că este posibil pentru că avem jucătoare foarte puternice, toate joacă la un nivel foarte ridicat. Avem oameni pe lângă noi care sunt cu sufletul. Da, mi-ar plăcea să am și trofeul Fed Cup. N-aș renunța la al treilea turneu de Grand Slam, dar aș pune în fața lui Fed Cup. Și înainte de toate, medalia de la Jocurile Olimpice, asta ar închide o cutiuță pe care eu o numesc cariera mea de până acum".
Tenis
Darren Cahill a revenit la antrenamente cu "noua elevă"! Mesajul superb primit de la Simona Halep
ACUM O ORĂ
Transylvania Open
Gabriela Ruse, nerăbdătoare să joace cu Simona Halep la Cluj: "M-am bucurat! Îmi întâlnesc idolul!"
ACUM 2 ORE