Federer a pornit o întreagă discuție pe contul de Twitter, spunând că își dorește ca ATP și WTA să se unească, astfel încât să formeze un for puternic, cu regulament unic.
Oare sunt singurul care se gândește că acum ar fi momentul ca tenisul masculin și feminin să se unească și să formeze un singur for? Nu mă refer la unificarea celor două competiții pe teren, ci din punct de vedere organizațional, al modului în care sunt pregătite turneele profesioniste din tenisul masculin și feminin. Consider că este prea confuz pentru fani faptul că există sisteme ierarhice diferite, embleme diferite, website-uri diferite și categorii diferite ale turneelor. | Roger Federer

Simona Halep: "Tensiul ar fi mai puternic după unificarea forurilor"

Roland Garros
Roland Garros LIVEBLOG | Încep optimile de finală! Cele mai importante dueluri ale zilei
ACUM 32 MINUTE
Printre cei care privesc cu ochi buni inițiativa lui Federer se numără și Simona Halep. Într-un interviu oferit pentru Reuters, jucătoarea noastră și-a exprimat punctul de vedere asupra unificării celor două foruri:
Tenisul ar deveni mult mai puternic în cazul unei unificări a celor două foruri. M-am gândit la această variantă și consider că ar reprezenta mai multe avantaje: vom avea un singur produs, un singur brand și vom munci cu toții pentru îndeplinirea aceluiași obiectiv. În aceste fel, viitorul tenisului va fi strălucitor, la finalul crizei în care ne aflăm. În aceste condiții, jucătorii și jucătoarele vor ajunge la același nivel, vor beneficia de același tip de promovare și se vor bucura de oportunități și premii egale. De asemenea, ar fi interesant să lucrăm îndeaproape cu jucătorii de top. | Simona Halep
La scurt timp după mesajul elvețianului, Simona i-a răspuns pe contul de twitter: "Nu ești singurul". Diego Schwartzman (13 ATP) și Garbine Muguruza (16 WTA) sunt alte 2 nume importante din tenisul mondial care au fost de acord cu inițiativa lui Federer.
În prezent, toate turneele de tenis sunt suspendate din cauza pandemiei de coronavirus. Ediția din acest an de la Wimbledon a fost anulată, în timp ce Roland Garros a fost amânat pentru perioada 20 septembrie - 4 octombrie.
13 iulie este cea mai apropiată dată pentru reluarea competițiilor de tenis.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Roland-Garros
Holger Rune - Hugo Gaston - Roland-Garros
ACUM 11 ORE
Roland-Garros
Casper Ruud - Lorenzo Sonego - Roland-Garros
ACUM 12 ORE