Tennis Australia, în frunte cu președintele Craig Tiley, caută soluții pentru a-și salva cât mai multe turnee din portofoliu, dar și pentru a-și maximiza șansele de a aduce la start cât mai multe staruri ale tenisului în 2021. În acest an, Australian Open-ul s-a confruntat cu probleme din cauza incendiilor devastatoare de pe continent, însă în cele din urmă turneul de Mare Șlem australian s-a ținut, deși temperaturile au fost extreme, iar valul de fum a degradat cu mult calitatea aerului. Anul viitor, amenințarea va fi una globală – Covid-19, iar o incertitudinea planează asupra întregii formulei de calendar în tenis.

Simona Halep la Australian Open 2021

Ca fiecare turneu de Mare Șlem în parte, Australian Open-ul are parte de câteva turnee de tradiție care le servesc anual sportivilor pentru a-și pregăti debutul la Melbourne. Jucătorii își încep practic anul în Australia, cu mici excepții, iar acolo se obține o mai bună aclimatizare și se fac și ultimele retușuri și reglaje pentru asaltul asupra Grand Slam-ului de început de an.
Australian Open
Australian Open 2022 | Numărul 1 mondial, Barty și surprinzătoarea Collins joacă finala
ACUM 2 ORE
Tennis.com a anunțat acum că se poartă negocieri avansate pentru ca toate turneele tradiționale ce pavează drumul spre Australian Open să bifeze și ediția 2021. Ceea ce ar însemna că inclusiv Simona Halep și colegele ei din echipa de Fed Cup a României ar avea șanse să se pregătească aproape normal pentru Australian Open.
Marea problemă cu care se confruntă Tennis Australia este aceea că, în prezent, în țară orice deplasare impune o carantină automată de 14 zile, ceea ce ar însemna că jucătorii ar trebui să aloce aproximativ cinci-șase săptămâni turneului de Grand Slam (două pentru competiția propriu-zisă, două de carantină și zilele extrem de necesare de antrenament) – un efort greu de acceptat.

Ce spune oficialul Tennis Australia

"Deocamdată planul este la forurile internaționale și la Guvern. Depinde ce feedback vor avea jucătorii și de impactul asupra restului sezonului. Dacă nu vor mai trebui să stea în carantină, jucătorii vor călători liber dintr-un oraș în altul", a declarat Craig Tiley.
În mod normal, calendarul WTA programează vizite la Hobart, Adelaide și Brisbane. În circuitul masculin, Australia ar trebui să găzduiască a doua ediție ATP Cup, la Sydney, Perth și Brisbane.
  • 18 ianuarie - 31 ianuarie e perioada în care ar trebui să se dispute Australian Open 2021
  • Sofia Kenin și Novak Djokovic sunt deținătorii trofeelor la Australian Open
  • Cel mai bun rezultat obținut de Simona Halep la Australian Open e finala jucată în 2018 și pierdută în fața danezei Caroline Wozniacki.
  • Darren Cahill și-a spus punctul de vedere în ceea ce privește prezența jucătorilor la Australian Open 2021
Australian Open
Australian Open 2022 Live Blog | Ashleigh Barty vs Danielle Collins se anunță o finală pasionantă
ACUM 12 ORE
Australian Open
Ashleigh Barty, micuța "bestie" care domină tenisul mondial de 112 săptămâni!
ACUM 12 ORE