Iunie 2018 va rămâne mereu cu litere de aur în istoria sportului românesc. Simona Halep cucerea într-un final primul său turneu de Grand Slam, după trei finale pierdute, două dintre ele chiar pe zgura pariziană.
În 2018, însă, părea că e în formă maximă, mai ales că de la începutul sezonul evoluase fantastic, jucând finala la Australian Open.

Halep - Kerber, la Roland Garros 2018

US Open
Emma Răducanu le-a transmis românilor, prin bunica sa, un mesaj impresionant
15/09/2021 LA 12:43
La Roland Garros, Simo a etalat un joc aproape perfect, însă confruntarea din sferturi, cu Angelique Kerber putea să aibă un deznodământ nefericit. Germanca s-a desprins la 4-0 încă din debutul meciului și, deși reprezentanta noastră a împins manșa în tie-break, nu a mai putut-o câștiga. La 0-1 la seturi, Halep s-a simțit cu siguranță deznădăjduită, însă pregătirea mentală cu Darren Cahill și-a spus cuvântul.
Constănțeanca a avut puterea să se reseteze, să uite de presiune, și să pună în practică tot ce a învățat-o tehnicianul australian. Rezultatele s-au văzut imediat. Românca a început cu break, pe care l-a consolidat până la final, astfel că s-a impus cu 6-3 în setul secund, şi pe fondul unor probleme fizice ale jucătoarei din Germania. Simo a început bine şi setul decisiv, în care a condus cu 2-0, dar apoi şi-a pierdut serviciul. Halep a refăcut rapid avantajul şi a dominat clar jocul. În aceste condiţii, Kerber a mai luat un singur game, iar liderul mondial a încheiat meciul cu un clar 6-2 în cel de-al treilea act.
"Acum doi ani azi. Nu o să uit niciodată! Îți mulțumesc Darren Cahill pentru suport și pentru faptul că mereu ai crezut în mine", a scris Simona Halep pe twitter.
https://i.eurosport.com/2020/06/06/2829049.jpg
Ulterior, Halep a trecut la pas în semifinale de Muguruza, pentru ca apoi în finală să revină spectaculos cu Sloane Stephens. Chiar dacă și în meciul cu sportiva de peste ocean a întors de la 0-1 la seturi, duelul cu Kerber i s-a părut cu o încărcătură mai mare, probabil și ca urmare a backgroundului avut cu germanca. Cele două jucătoare au avut întotdeauna parte de confruntări pe muchie de cuțit în disputele directe.
Știu că fiecare meci pe care îl disput cu ea e un test. Sunt multe schimburi de mingi întotdeauna. Mereu când joc contra lui Kerber, trebuie să fiu la cel mai înalt nivel și să fiu foarte puternică psihic. Am început poate prea agresiv, nu a funcționat foarte bine această tactică, apoi am schimbat puțin strategia și am reușit să întorc rezultatul | Simona Halep, la microfonul Eurosport
US Open
Clasamentul pentru Turneul Campioanelor: Emma Răducanu, salt uriaș. Cum arată TOP 10
13/09/2021 LA 09:12
US Open
"Le-am zis de atunci <Tăceți naibii din gură>!". Navratilova îi ia apărarea Emmei Răducanu
13/09/2021 LA 08:28