Cap de serie numărul 3, Mertens a trecut în penultimul act de Kristyna Pliskova, scor 7-5, 7-6(4). Fostă semifinalistă la Australian Open, Mertens este la a 7-a finală a carierei și urmărește al 6-lea titlu. Belgianca se află la primul ultim act din 2020.
Disputa cu Pliskova, de azi, a fost una extrem de complicată, mai ales că sora Karolinei e cunoscută pentru faptul că servește excelent.
"În primul set am jucat excelent, am reușit două breakuri, dar Kristyna s-a ținut de mine, a servit foarte bine. În al doilea set nu am mai jucat atât de bine, dar am reușit să mă concentrez mai bine pe final, în tie-break", a spus Mertens la conferința de presă de după partidă.
Australian Open
Simona Halep a dezvăluit cine e sportiva sa preferată! Ce i s-a părut cel mai greu la AustralianOpen
ACUM 9 ORE

Mertens: "Halep e o jucătoare foarte bună"

În setul secund, cele două sportive și-au câștigat de fiecare dată serviciul, chiar dacă cehoaica a beneficiat de 5 oportunități de break.
"Nu știu cum am reușit, am încercat să fiu foarte concentrată. Sunt foarte puternică mental și sunt foarte fericită că sunt în finală", a mai spus Mertens, pentru ca apoi, întrebată despre cine vrea să îi fie adversară în ultimul act, să spună: "Am jucat cu amândouă înainte. Evident, Halep e o jucătoare foarte bună, dar și Irina evoluează bine. Va fi o întâlnire foarte grea, indiferent cu cine joc. O să mă uit la meciul lor, dar știu că mă așteaptă o partidă complicată".
3-1 e scorul întâlnirilor directe Halep - Mertens. Românca s-a impus în toate cele trei dispute în care a ieșit victorioasă în minimum de seturi (Madrid, Roland Garros și, anul acesta, la Australian Open). Singurul succes al lui Mertens a venit în finala de la Qatar, anul trecut, când belgianca a trecut de campioana noastră cu 3-6, 6-4, 6-3, după o revenire spectaculoasă.
Australian Open
Australian Open LIVE BLOG | Medvedev, în semifinale, după o partidă ireală cu Auger-Aliassime
ACUM 13 ORE
Australian Open
Mesajul impresionant al Simonei Halep, la plecarea din Australia
IERI LA 06:24