Campioană de șapte ori la Wimbledon, Serena Williams a fost învinsă în mod categoric în finala din 2019 de către Simona Halep. Campioana noastră a avut nevoie de doar 56 de minute de joc pentru a se impune, scor 6-2, 6-2. Românca a jucat fără teamă și a comis doar trei greșeli neforțate, acela fiind de departe cel mai bun meci al carierei.
De curând, antrenorul Serenei Williams, Patrick Mouratoglou, a vorbit despre acel meci, despre lucrurile care au mers în defavoarea elevei lui pe iarba londoneză. Tehnicianul francez a declarat că cea mai mica dintre surorile Williams a fost extrem de emoționată înainte de meci, iar “fluturii din stomac” nu au lăsat-o să se miște așa cum își dorea pe teren.
Toți știam că Halep nu se gândea niciodată că va câștiga la Wimbledon în cariera ei. Așa că a intrat pe teren fără nicio așteptare, iar asta este situația ideală în care vrei să fii într-o finală de Grand Slam. Probabil că a simțit la începutul meciului că Serena era emoționată, că avea fluturi în stomac. Cred că acesta a fost unul dintre meciurile în care s-a simțit atât de emoționată. A avut câteva lovituri care s-au dus în burta fileului, iar Simona s-a simțit în acel moment liberă – Mouratoglou, pentru UBI Tennis
Australian Open
Simona Halep se oprește în optimile de finală la Australian Open 2022. Înfrângere cu Alize Cornet
ACUM 10 ORE

Simona Halep, joc dumnezeiesc în finala Wimbledon 2019

Nu numai că a câștigat în 2019 marele trofeu la Wimbledon, dar maniera în care a făcut-o va rămâne pentru totdeauna în istorie și în amintirea colectivă. Pe deasupra modului în care a dominat partida și a făcut din arena centrală de la All England Club un loc magic, Simona a învins-o în ultimul act pe cea mai titrată jucătoare de tenis aflată în activitate, Serena Williams.
Campioana noastră a evoluat perfect, a jucat ca la carte, cu servicii perfect plasate, în forță, producând doar trei (!!!) greșeli neforțate în tot meciul. A alergat pe tot terenul, a fost prezentă la fiecare punct și și-a pus adversara de fiecare dată în ipostaze extrem de incommode. După doar 55 de minute, Simona a cucerit al doilea titlu de Grand Slam al carierei, scor 6-2, 6-2, după cel mai bun meci al carierei.

Adria Tennis Cup din 13 iunie la Eurosport

Australian Open
Cum s-a relaxat Simona Halep înainte de meciul cu Alize Cornet din optimile Australian Open 2022
ACUM 17 ORE
Australian Open
Clasări mai bune pentru românce după Australian Open 2022! Pe cât ar putea ajunge Simona Halep
ACUM 21 ORE