După ce a trecut de două rusoaice - Potapova și Kudermetova -, Simona Halep va avea un test extrem de dificil pentru a accede în "careul de ași" al competiției pe care a câștigat-o în 2013. În față va fi Maria Sakkari, una dintre cele mai în formă jucătoare din circuit, în 2021.
Jucătoarea elenă a făcut două semifinale de Grand Slam în acest an (Roland Garros și US Open), a devenit prima sportivă din Grecia care intră în TOP 10 WTA și, grație succesului de ieri, contra rusoaicei Kalinskaya (aceasta a abandonat la 2-6, 0-1), s-a calificat în premieră pentru Turneul Campioanelor.
"A fost un meci foarte important. Știam dinainte să calc pe teren că, dacă voi câștiga, mă voi califica pentru Turneul Campioanelor. Era unul dintre cele mai mari obiective ale mele în acest sezon, așa că sunt foarte mulțumită. Sunt mândră de ce am realizat, sunt mândră de echipa mea, va fi prima mea prezență la Turneul Campioanelor. Voi fi prima jucătoare din Grecia care evoluează acolo", a dezvăluit Sakkari, după meciul din optimi, potrivit wtatennis.com.
Tenis
Simona Halep, despre cel mai frumos moment din carieră: "Ăsta a fost tot timpul visul meu"
ACUM 15 ORE
CITEȘTE ȘI:
VEȘTI BUNE OFERITE DE SIMONA HALEP DE LA MOSCOVA: "CORPUL ȚINE!". CUM A PREFAȚAT JOCUL CU MARIA SAKKARI

Halep - Sakkari, la Moscova | Cum își explică grecoaica forma

Sakkari ne obișnuise în anii anteriori cu meciuri bune, în care venea de multe ori cu lovituri necruțătoare, pentru ca apoi să scadă nivelul inexplicabil. Totul ținea de presiunea pe care o punea pe ea însăși și de modul de abordare al partidelor. Maria era foarte negativistă și se lăsa afectată de insuccese, astfel că, odată ce și-a schimbat percepția despre propriul joc, victoriile s-au legat.
"În anii precedenți am fost foarte dură cu mine, puneam multă presiune. Am crescut și m-am maturizat, iar acum văd lucrurile diferit. Ceea ce am schimbat în acest an a fost abordarea: am înțeles că nu trebuie să mă judec prea aspru, am nevoie să fiu optimistă și pozitivă. Cu o astfel de atitudine, lucrurile s-au schimbat din punct de vedere al rezultatelor", a mai spus sportiva elenă.
Simona Halep - Maria Sakkari se joacă azi, nu înainte de ora 16:00, și va putea fi urmărit în format LIVE-TEXT pe eurosport.ro.
În măsura în care trece de grecoaică, Halep va evolua în semifinale împotriva învingătoarei din disputa Sabalenka - Alexandrova. Pe partea inferioară a tabolului se prefigurează o semifinală Muguruza - Pavlyuchenkova.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Tenis
Simona Halep, îngrijorată înainte de startul sezonului din 2022: "Cred că asta m-ar încurca mental!"
IERI LA 20:23
Tenis
Simona Halep, despre completarea echipei pentru 2022: "Cu el n-aș fi ajuns la accidentări grave!"
28/11/2021 LA 14:27