Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Alcaraz - Musetti, finala de la Hamburg! Ibericul a oferit o demonstrație de forță în semifinale

Nicu Savin

Actualizat 23/07/2022 la 21:22 GMT+3

Carlos Alcaraz s-a calificat fără mari probleme în finala turneului ATP 500 de la Hamburg, după ce l-a învins în semifinale pe Alex Molcan, scor 7-6 (2), 6-1. Ibericul va lupta pentru trofeu contra italianului Lorenzo Musetti, calificat în premieră în ultimul act al unui turneu ATP. Duminică va avea loc și finala de la Gstaad, în care se vor duela Matteo Berrettini și Casper Ruud.

Carlos Alcaraz

Credit imagine: Getty Images

Carlos Alcaraz își continuă săptămâna de vis la Hamburg. După ce i-a învins pe rând pe Kuhn, Krajinovic și Khachanov, ibericul a trecut tot în minim de seturi și de Alex Molcan, elevul lui Toni Nadal.
Primul set a fost foarte echilibrat. Alcaraz a condus cu 4-2 și 5-3, dar Molcan a revenit de fiecare dată și s-a ajuns la tie-break. Ibericul și-a ridicat nivelul și s-a impus fără probleme, scor 7-2, iar din acel moment a fost în control total. Setul doi a fost la discreția lui Alcaraz, care s-a impus cu scorul final de 7-6 (2), 6-1, la capătul a o oră și 35 de minute de joc.
Alcaraz s-a calificat în a 5-a finală a sezonului și a 6-a a carierei și va lupta pentru trofeu contra lui Lorenzo Musetti, un alt jucător foarte tânăr cu un potențial uriaș. Italianul a trecut în semifinale de Francisco Cerundolo, scor 6-3, 7-6 (3). Pentru Musetti va fi prima finală ATP a carierei. Alcaraz și Musetti s-au mai întâlnit o singură dată în carieră, în 2020, la un turneu Challanger din Italia, ibericul câștigând atunci în 3 seturi.
Marea finală de la Hamburg va fi în direct și în esxclusivitate pe Eurosport 2 și Eurosport Player, începând cu ora 16:00.

Matteo Berrettini - Casper Ruud, finală de vis la Gstaad

În această săptămână are loc și turneul ATP 250 de la Gstaad (Elveția). Fanii elvețieni care vor asista la finală vor fi răsfățați de un duel foarte puternic, între Matteo Berrettini și Casper Ruud, doi jucători care au în palmares finale de Grand Slam jucate.
În prima semifinală, Berrettini l-a învins clar pe Dominic Thiem, scor 6-1, 6-4. Mai apoi, Ruud, finalist la Roland Garros în acest an, a dat de pământ cu Albert Ramos Vinolas, de care a trecut cu 6-2, 6-0, după numai o oră și 3 minute de joc.
Berrettini și Ruud s-au mai duelat de 4 ori în carieră, împărțindu-și victoriile. Norvegianul conduce însă cu 2-1 la meciurile jucate pe zgură. Ultimul dintre ele a fost însă câștigat de Berrettini, în 2021, în semifinalele de la Roma.
Finala dintre Berrettini și Ruud va fi în direct și în exclusivitate pe Eurosport 2 și Eurosport Player duminică, de la ora 12:30.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo