Lorenzo Musetti și Carlos Alcaraz au oferit unul dintre meciurile anului în tenisul masculin. Cei doi exponenți ai tinerei generații s-au duelat în finala de la Hamburg, iar confruntarea a fost una dramatică.
Ibericul câștigase toate cele 5 finale pe care le-a jucat în carieră, în timp ce italianul s-a aflat pentru prima dată în postura de a juca cu trofeul pe masă în circuitul ATP, dar nu a părut copleșit de această situație. Totuși, lipsa de experiență era să-l coste enorm, dar în final a reușit cea mai importantă victorie a carierei

Lorenzo Musetti a trecut dramatic de Carlos Alacaraz, obținând primul titlu ATP al carierei

Tenis
Simona Halep și-a aflat programul de la Cincinnati, ultimul turneu de pregătire pentru US Open
IERI LA 05:42
Musetti început partida cu un break, dar Alcaraz a replicat imediat. Ibericul și-a pierdut din nou serviciul la scorul de 3-3, iar de această dată adversarul l-a taxat, câștigând ulterior primul set cu 6-4. Italianul de 20 de ani a început cu break și manșa secundă și apoi și-a păstrat serviciul până la scorul de 5-4.
Alcaraz a fost cu spatele la zid, dar geniul său a ieșit la iveală la timp. Condus cu 40-15, ibericul a făcut 4 puncte consecutive uriașe și a rămas în meci. Ulterior s-a ajuns în tie-break, acolo unde dramatismul a atins cote uriașe. Musetti a condus cu 6-3, dar nu a putut închide meciul. Alcaraz a salvat și acele 3 mingi de meci și s-a impus cu 8-6, împingând meciul în decisiv.
De multe ori, jucătorii care nu reușesc să închidă astfel de meciuri clachează psihic, mai ales în fața unor adversari redutabili, dar nu a fost cazul lui Musetti. Italianul a jucat foarte dezimvolt în setul 3, iar această atitudine a dat roade. La a 6-a minge de meci a lui Lorenzo, Alcaraz a comis o eroare neforțată și partida s-a terminat cu scorul de 6-4, 6-7 (6), 6-4 pentru italian, după două ore și 49 de minute de joc.
În urma acestui succes, Musetti a făcut un salt uriaș în clasamentul ATP, urmând ca de luni să ocupe poziția 31, cea mai înaltă din carieră. Până acum, italianul nu fusese niciodată între primii 50 de jucători ai lumii.
Deși a pierdut pentru prima dată în carieră o finală ATP, Alcaraz are de ce să fie mulțumit după această săptămână. La numai 19 ani, două luni și 18 zile, ibericul devine cel mai tânăr jucător din ultimii 17 ani care ajunge în Top 5 mondial. Rafa Nadal avea o vârstă mai fragedă când atingea această bornă în 2005.
National Bank Open
Alcaraz, out de la Montreal! Ibericul a pierdut o dispută maraton, în care a ratat minge de meci
10/08/2022 LA 18:56
Tenis
Nadal și Alcaraz, comparați de Mouratoglou! Detaliul scos în evidență de antrenorul Simonei Halep
06/08/2022 LA 05:42