Carlos Alcaraz a început cu greu turneul de la Hamburg, dar se apropie de cea mai bună formă de joc a sa. Spaniolul în vârstă de 19 ani s-a calificat în semifinale cu o lecție autentică dată lui Karen Khachanov, care a fost nevoit să încaseze chiar și un "bagel" din partea puștiului minune din tenisul spaniol.
Ocupant al locului 6 în clasamentul ATP, Carlos Alcaraz s-a impus cu scorul de 6-0, 6-2, obținând calificarea în cea de-a șasea semifinală a sezonului, ceea ce îl face să fie la o singură victorie distanță de intrarea în top 5 pentru prima dată în carieră. De altfel, dacă mai obține două și câștigă turneul, el ajunge chiar pe poziția a patra în ierarhia mondială masculină.
CITEȘTE ȘI:
Tenis
Nadal și Alcaraz, comparați de Mouratoglou! Detaliul scos în evidență de antrenorul Simonei Halep
IERI LA 05:42

Carlos Alcaraz, recital la Hamburg în fața lui Karen Khachanov

Alcaraz a dominat meciul de la început până la sfârșit, a salvat singura minge de break cu care s-a confruntat și l-a pedepsit cu un recital de tenis pe Khachanov, iar acum îl așteaptă pe învingătorul meciului dintre Alex Molcan ți Borna Coric la Hamburg. Cert este că Alcaraz își menține recordul perfect în ATP 500 în 2022 (13-0), în sferturile de finală ATP.
Favorit numărul 1 la Hamburg, Alcaraz a trecut până acum la turneul german de Kuhn, Krajinovic și Khachanov, cedând un singur set în meciul din primul tur. Spaniolul a declarat la Hamburg că nu se aștepta să progreseze atât de repede în circuitul ATP: "Ca să fiu sincer sunt puțin surprins. Anul acesta am obținut rezultate neașteptate. Nu credeam că voi progresa atât de repede, dar pentru asta muncesc".
US Open
Carlos Alcaraz poate deveni lider mondial înainte de US Open! În ce scenariu s-ar întâmpla "minunea"
05/08/2022 LA 19:24
Tenis
Carlos Alcaraz, record absolut în ATP! Capitolul la care îi eclipsează pe Nadal, Federer și Djokovic
04/08/2022 LA 14:02