Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ostapenko, înfrângere IN-CRE-DI-BI-LĂ! A pierdut cu locul 569 WTA, după 5-2 în decisiv și minge de meci

Dani Morar

Publicat 10/10/2023 la 12:13 GMT+3

Jelena Ostapenko a părăsit turneul WTA 250 din Seul, după ce a suferit cea mai grea înfrângere a carierei. Letona a cedat în set decisiv în fața sportivei de pe locul 569 WTA, după ce a condus cu 5-2 și a avut o minge de meci.

Jelena Ostapenko

Credit imagine: Eurosport

Jelena Ostapenko a suferit cea mai grea înfrângere a carierei și a fost eliminată prematur de la turneul WTA 250 din Seul. A 13-a sportivă a lumii a cedat în 3 seturi, scor 6-3, 1-6, 6-7, în fața lui Da-yeon Back, favorita publicului.
Coreeanca se află pe locul 569 WTA și este la prima victorie împotriva unei jucătoare din top 20 mondial, fiind și cel mai mare succes al carierei sale.
Letona a început tare meciul și și-a adjudecat primul set cu 6-3, după doar 35 de minute de joc. Ce a urmat a fost de-a dreptul incredibil. Cu o cotă de 10 la victorie înaintea partidei, Back a revenit miraculos și a egalat situația la seturi, impunându-se în manșa secundă cu 6-1.
Ostapenko părea că va închide meciul în decisiv, după ce s-a distanțat la 5-2 și mai avea nevoie doar de un game pentru victorie. Nu a fost cazul, iar Jelena a reușit totuși să-și procure o minge de meci la scorul de 6-5. Adversara sa a revenit extraordinar și a trimis setul decisiv în tiebreak, unde s-a impus cu 7-4.
Imediat după victorie, coreeanca s-a închinat de mai multe ori în fața fanilor din tribune, într-un moment de mulțumire și respect. În optimi, Da-yeon Back va da peste Kimberly Birrell, o australiancă ce se află pe locul 102 WTA.
Citește și:

Jelena Ostapenko a părăsit prematur și turneul de la Guadalajara, din urmă cu trei săptămâni

Jelena Ostapenko a făcut un turneu bun la US Open, unde a ajuns până în sferturile de finală, dar nu a reușit să mențină ritmul la turneele care au urmat. Învinsă de de Daniele Collins în turul doi de la San Diego, letona a părăsit prematur și turneul WTA 1000 de la Guadalajara.
După o victorie în două seturi contra Martei Kostyuk în turul secund, Ostapenko a cedat în optimi contra Sofiei Kenin, scor 4-6, 5-7, la capătul unui meci de o oră și 45 de minute. Pentru americancă a fost prima victorie la un WTA 1000 în ultimii 3 ani și jumătate.
La final, campioana de la Roland Garros 2017 a declarat că turneul din Mexic este unul frumos, dar a criticat WTA pentru programarea nepotrivită, atât de aproape de finalul US Open.
"Bineînțeles că este un turneu frumos, dar programarea din acest an nu este prea bună pentru jucători. Dar, da, este un turneu frumos. Nu am nimic de reproșat pentru turneul în sine, doar pentru modul în care WTA l-a programat.", a spus Ostapenko.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo