Victor Hănescu a agățat racheta în cui în urmă cu 5 ani. Totuși, fostul jucător nu a putut părăsi complet sportul de care s-a îndrăgostit încă din copilărie.
Fost sfertfinalist la Roland Garros în 2005, Hănescu a dezvăluit, într-un interviu oferit pentru as.ro, că a avut onoarea să fie invitat la academia lui Patrick Mouratoglou, "într-un moment în care avea nevoie".

Hănescu, invitat la academia lui Patrick Mouratoglou: "Acolo am cunoscut-o pe Serena Williams"

Australian Open
Australian Open 2022 | Top 5 lovituri din a 8-a zi de la Melbourne
ACUM O ORĂ
La baza lui Mouratoglou, fostul jucător român a întâlnit-o și pe Serena Williams, super-campioana pe care francezul o antrenează în prezent:
"Am stat în Franţa, la Mouratoglou în Academie. M-a invitat acolo să mă antrenez într-un moment în care chiar aveam nevoie. (...) Am cunoscut-o şi pe Serena (n.r. - Williams).
Am fost în cantonament cu toată echipa lor. Am văzut cum se desfăşoară lucrurile într-o şcoală de tenis de nivel mondial şi am furat de acolo. E normal să copiezi, dacă în România nu exista aşa ceva", a povestit Victor Hănescu, pentru as.ro.
https://i.eurosport.com/2021/02/25/3001754.jpg

Hănescu s-a inspirat de la Djokovic: "E nebunie mare să înfiinţezi şi să conduci o şcoală de tenis în România!"

După ce și-a luat notițe, Hănescu a revenit în România și a pus bazele propriei academii. Fostul tenismen a recunoscut că s-a inspirat mult și de la Novak Djokovic, liderul din circuitul ATP:
"Aţi văzut că şi Djokovic vorbeşte de atâţia ani că face yoga, face pilates. Acum, când am introdus la noi, copiii întrebau: 'ce-i asta domn' profesor?!'.
Mă gândeam că, după ce o să pun racheta în cui, o să fiu liniştit, nu o să fac nimic... şi acum nu mai am timp de nimic! Sunt prins cu antrenamente, părinţi, copii, şedinţe, discuţii. Dar îmi place. Da, este nebunie mare să înfiinţezi şi să conduci o şcoală de tenis în România", a mai spus Hănescu.

Victor Hănescu a ajuns până în sferturile Roland Garros 2005

Victor Hănescu este unul dintre cei mai importanți jucători din istoria modernă a tenisului din România. Cu o înălțime impresionantă de 1,98 metri, Hănescu și-a făcut debutul în tenisul profesionist în 1999.
Cea mai bună clasare în circuitul ATP a avut loc în 2009, când a ocupat poziția a 26-a. Cel mai bun parcurs la un turneu de Grand Slam l-a bifat în 2005, la Roland Garros. Atunci, Hănescu a ajuns până în sferturile de finală, unde a fost învins de campionul elvețian Roger Federer, scor 2-6, 7-6, 3-6.
Per total, Hănescu a jucat 5 finale în circuitul ATP, reușind s-o câștige pe ultima, la Gstaad, în 2008.
Australian Open
Australian Open 2022 | Rezumatul partidei Kaia Kanepi-Aryna Sabalenka
ACUM 2 ORE
Australian Open
Medvedev regretă vorbele din meciul cu Cressy: "Nu sunt fericit că am spus asta"
ACUM 2 ORE