După succesul istoric de la US Open, Emma Răducanu se află pe o pantă descendentă accentuată. Deși e mereu cap de serie la turnee și are adversare abordabile în primele tururi, sportiva de 19 ani a pierdut 7 din ultimele 9 partide și, potrivit Hantuchovei, nu mai sperie pe nimeni în vestiar.
Explicațiile pentru forma sa foarte slabă sunt multiple, dar mulți vorbesc despre un dezinteres față de tenis și de o aplecare tot mai accentuată către evenimentele de pe covorul rușu organizate de numeroșii sponsori pe care i-a atras.
"E o înfrângere grea pentru Emma (n.r. eșecul cu Siniakova, din turul 2, la Miami), a avut multe șanse. A fost jucătoarea mai bună o bună parte din meci, dar Siniakova este o luptătoare grozavă, nu îi e frică de nimeni când e pe teren. Problema Emmei acum e că toată lumea vrea să o învingă. Și-a pierdut respectul pe care îl avea în vestiar din partea colegelor după câștigarea US Open, acum nimeni nu se mai teme, dar fiecare vrea să o învingă pentru că e câștigătoare de Grand Slam. E păcat pentru ea, trebuie să se regrupeze, să stea mai mult pe terenul de tenis. Nu e altă cale, decât să te antrenezi din greu", a dezvăluit Daniela Hantuchova pentru Amazon Prime.
Roland-Garros
O super-lovitură realizată de Jule Neimeier nu a ajutat-o prea mult în partida cu Sloane Stephens
ACUM 33 MINUTE
CITEȘTE ȘI:
LINDA FRUHVIRTOVA, ÎN TURUL 3 LA MIAMI, LA 16 ANI. SORA EI ARE DOAR 14 ȘI PARE ȘI MAI TALENTATĂ

Clijsters, înțepături pentru Emma Răducanu și laude pentru Swiatek

Și marea Kim Clijsters a înțepat-o pe sportiva engleză, chiar dacă nu i-a pronunțat numele. La polul opus Emmei Răducanu se află Iga Swiatek, o jucătoare dedicată 100% tenisului, care, după cucerirea Roland Garros, a continuat să crească și să se maturizeze.
Acum, poloneza va fi numărul unu mondial, urmând să preia rolul de lider în WTA de la Ash Barty. O distincție total meritată pentru Iga, care muncește din greu pentru a obține rezultatele mari pe care le are deja în CV.
"Să o văd pe Iga crescând ca jucător de tenis a fost atât de frumos pentru mine. Pune accentul pe tenis și numai pe tenis. A avut rezultate grozave în trecut, dar încă vrea să se îmbunătățească. I-am văzut pe alții făcând un pas înapoi și spunând: "Oh, am câștigat un Slam acum, am reușit în tenis". Sunt sponsori care vin și se simt tratate ca prințesele oriunde se duc. Doar pentru că ai câștigat Slam-uri, nu înseamnă că ar trebui să tratezi tenisul și pe ceilalți în mod diferit", a spus Cijsters pentru wtatour.com.
Tenis
Sorana Cirstea a început în forță și a încheiat în forță meciul cu Tatjana Maria, cu break la zero
ACUM O ORĂ
Roland Garros
LIVE BLOG ROLAND GARROS ZIUA 1 | Sorana Cîrstea, calificată în turul 2. Prima mare surpriză
ACUM 4 ORE