Kiki Bertens, ocupanta locului 10 în clasamentul WTA, este prima jucătoare calificată în finala de la Zhuhai. Sportiva din Olanda a învins-o în semifinale pe Saisai Zheng, surpriza acestei competiții, scor 2-6, 6-3, 6-4, la capătul unui meci care a durat două ore și 22 de minute de joc. Beneficiara unui wild card, Zheng a ajuns până în penultimul act, însă după primul set câștigat în fața olandezei, nu a mai putut gestiona la fel de bine partida și a cedat.
"Știam că trebuie să încerc altceva pentru că Saisai returna atât de multe mingi și eu pur și simplu nu aveam energie să joc toate acele raliuri lungi. Trebuie să recunosc că adversara mea a și greșit de asemenea, așa că am început să cred mai mult în mine. Am jucat cu Aryna de câteva ori anul acesta, dar de data asta este o finală. Cred că în fiecare zi mă surprind cu spiritul de luptă pe care-l am. Doar pot spera că îl voi avea și mâine, de asemenea. Mă voi pregăti cât se poate de bine pentru mâine și sper să mai pot forța pentru încă un meci, să mai am energie pentru acest meci", a spus Bertens la conferința de presă de după meci.

Sabalenka, a doua finalistă la Turneul Elitelor

Australian Open
Kaia Kanepi, "spaima" jucătoarelor de top din circuitul WTA! Care sunt cele mai importante victorii
24/01/2022 LA 13:49
Aryna Sabalenka, ocupanta locului 14 WTA, a învins-o în penultimul act la Zhuhai pe sportiva din Cehia, Karolina Muchova, locul 26 WTA, scor 7-5, 7-6 (4), la capătul unui meci care a durat o oră și 55 de minute. În continuare, Sabalenka va disputa finala competiției cu Kiki Bertens.
Cele două jucătoare s-au mai întâlnit până în prezent de cinci ori, Bertens fiind jucătoare care și-a trecut în cont patru victorii. Chiar și așa, Sabalenka s-a impus la ultima lor întâlnire directă, chiar luna trecută, la Wuhan, în turul al treilea. Primul lor meci a avut loc în 2017, în Fed Cup. Mai apoi, ele s-au întâlnit la Roland Garros în 2018, la St. Petersburg și Eastbourne în 2019.
"China mă iubește și eu o iubesc la fel, așa că rezultatele aici sunt bune și de necrezut. Voi încerca să rămân aici cât mai mult cu putință. După experiența pe care am avut-o anul acesta, nu mă mai concentrez asupra locului din clasament, mă concentrez pe jocul meu și încerc să pun totul pe teren de fiecare dată când joc. Va fi foarte interesant să joc împotriva ei. De fiecare dată când jucăm împreună este o mare bătălie, așa că de abia aștept să merg pe teren și să joc. Va fi un meci dificil, e o jucătoare grozavă și este întotdeauna o provocare să joc cu ea. Mă aștept la un nivel al jocului foarte bun, o luptă mare", a spus și Sabalenka la conferința de presă.
US Open
Leylah Fernandez este uluită de propria performanță: "Sunt ani de muncă, de lacrimi, de sânge"
10/09/2021 LA 02:32
US Open
Leylah Fernandez este prima finalistă la US Open, după o altă evoluție fabuloasă!
10/09/2021 LA 01:53