Va fi un meci frumos pentru că amândouă au jucat foarte bine în ultimele câteva zile și se poate observa că ambele au foarte multă încredere. Au stiluri de joc diferite și asta este ceea ce ne place să vedem. Simona pare că este foarte motivată. Darren Cahill s-a întors în staff-ul ei și putem vedea că există stabilitate acolo și faptul că vrea să joace mult mai agresiv. Partida ce va urma va fi dificilă atât fizic, cât și mental, dar putem observa că încrederea sa este mare și am văzut acest lucru și azi, în sferturile de finală. Este plăcut să o vedem și pe Garbine din nou la acest nivel. Întotdeauna am crezut că acesta este locul unde ar trebui să se afle. A returnat servicii foarte bine și a avut serve bune, dar și rele. Simona va trebui să fie atentă la serva lui Garbine, pentru că va încerca să fie foarte agresivă. Va fi o cheie pentru Garbine. Este dificil de spus ce se va întâmpla, dar cred că jocul va fi la un nivel foarte înalt”, a declarat Justine Henin, pentru Eurosport.
Muguruza nu s-a grăbit și s-a gândit la ce este bine pentru ea. Pare că ea și Conchita Martinez s-au regăsit. Simona și Darren Cahill au lucrat împreună câțiva ani și se pare că o înțelege foarte bine. Nu este emoționată. Există o scânteie înăuntrul ei. Este nevoie de cineva care o cunoaște, care o menține calmă și cineva care poate vorbi sincer. În tenisul feminin, este dificil să ai parteneriate de lungă durată cu antrenorii. Cred că pentru a menține stabilitatea, este nevoie de o colaborare pe termen lung. Ambele jucătoare au antrenori foarte buni | Justine Henin

Henin, răspuns pentru Simona Halep

Tenis
Australian Open 2022 | Top 5 lovituri din prima zi de la Melbourne
ACUM 16 MINUTE
Henin a vorbit și despre faptul că Simona Halep a declarat că fosta jucătoare din Belgia este idolul ei: ”Când urmăresc jocul Simonei, pot vedea că m-a urmărit. Nu suntem foarte înalte, așa că poate las de văzut că nu este necesar să fii foarte înaltă pentru a avea succes și să crezi în calitățile tale. Am auzit că Simona m-a admirat ca jucătoare și sunt foarte fericită de acest lucru. Și mie îmi place foarte mult de ea pentru că văd că are un spirit de luptătoare. Îmi place cum se mișcă pe teren și faptul că își respectă adversara”.
La conferința de presă de la Australian Open, Simona Halep a declarat: ”Justine Henin a fost idolul meu și, acum câteva zile, am fost întrebată împotriva cui aș vrea cel mai mult să joc. Am spus Justine Henin. A fost visul meu să mă înfrunt cu ea într-o zi, dar nu s-a întâmplat. Vreau să îi mulțumesc pentru inspirația pe care mi-a dat-o de-a lungul carierei sale și pentru că a fost un model pentru mine. Am învățat foarte multe lucruri de la ea”.

Simona Halep - Garbine Muguruza se joacă joi dimineaţă, după 06:30, pe Eurosport 1

Organizatorii primului turneu de Grand Slam al anului au anunțat programul semifinalelor la Melbourne. Simona Halep și Garbine Muguruza vor intra pe teren joi dimineață, nu înainte de ora 6.30, meciul lor fiind al treilea din sesiunea de zi de pe arena Rod Laver, după Barty - Kenin. Dacă va trece de Muguruza, Simona o va întâlni în ultimul act pe câștigătoarea meciului dintre Barty și Kenin.
Simona Halep și Garbine Muguruza s-au mai întâlnit până în prezent de șase ori, iar iberica s-a impus de patru ori. Ultima confruntare a avut loc la Roland Garros, în semifinala din 2018, atunci când sportiva noastră s-a impus clar, scor 6-1, 6-4. Pe hard, Muguruza s-a impus de fiecare dată când a jucat cu Simona. În prima semifinală vor evolua Ashleigh Barty, principal favorită a competiției, și Sofia Kenin, cap de serie numărul 14.
Toate meciurile de la Australian Open 2020 vor putea fi urmărite pe Eurosport Player. Cele mai interesante dispute vor fi transmise în exclusivitate pe programele Eurosport și vor avea acoperire și pe eurosport.ro. Vodafone este sponsorul transmisiunilor Eurosport de la turneele de tenis de Grand Slam. Urmărește Australian Open pe Eurosport, acasă prin canalele din grila UPC sau oriunde, pe mobil, prin Vodafone TV.
Începând cu 1 ianuarie 2020, canalele Eurosport nu mai sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia. Rămânem deschiși negocierilor fair play cu Telekom, purtate cu bună credință.
Australian Open
Președintele Serbiei, alături de Djokovic: "Ar fi fost tratat diferit dacă nu provenea din Serbia"
ACUM 33 MINUTE
Australian Open
Cu ce echipă importantă din Premier League ține liderul mondial Ashleigh Barty?
ACUM O ORĂ