Semifinalele feminine au debutat cu o surpriză, Sofia Kenin, la prima sa prezență într-o fază atât de avansată la un turneu de Mare Șlem reușind să treacă de numărul unu mondial, Ashleigh Barty. Henin a fost surprinsă de modul în care a jucat americanca, dar nu și de Muguruza, care la rândul ei a etalat un tenis aproape perfect, cel puțin în momentele cheie.
"Sunt surprinsă de Kenin, nu de Muguruza. Am văzut-o pe Garbine în multe meciuri la acest turneu, a fost mai încrezătoare de la meci la meci, e foarte stabilă din punct de vedere emoțional, am simțit că poate să ajungă în finală. Muguruza e făcută pentru astfel de momente. Kenin, pe de altă parte, a fost la prima semifinală de Grand Slam a carierei și a fost impresionantă în meciul cu Barty. A închis meciul cu autoritate, în două seturi, impresionant", și-a început Henin discursul, în studioul Eurosport.

Unde a pierdut Halep disputa cu Muguruza, din semifinalele Australian Open

Australian Open
Se naște o nouă super-colaborare în tenisul masculin? De cine vrea Jannik Sinner să fie antrenat
ACUM 2 ORE
După ce şi-au împărţit mai multe servicii, Garbine Muguruza a obţinut primul break în faţa Simonei Halep, la scorul de 3-3 la game-uri. Jucătoarea română a revenit, reuşind un break, la scorul de 4-5. Primul set a ajuns în tie-break, unde Garbine Muguruza s-a impus cu 10-8, după ce Simo a ratat două mingi de set.
Setul secund a început bine pentru Simona Halep. Românca a reușit un break în fața lui Muguruza, la scorul de 1-1 la game-uri. Jucătoarea din Spania a revenit, reușind la rândul său un break, dar egalitatea nu a durat mult, Muguruza având din nou un serviciu pierdut. După ce și-au împărțit mai multe game-uri, Halep a avut și ea un serviciu pierdut, la scorul de 5-4 la game-uri. La scorul de 6-5, Muguruza a mai reușit un break, impunându-se după aproximativ două ore și 5 minute. După ce a mai salvat încă două mingi de set.
Halep a fost mult prea pasivă, așteptând prea mult ca adversara să greșească, deși în tururile anterioare, cu Mertens și Kontaveit a arătat cât de mult are de câștigat atunci când devine agresivă.
"Înțeleg de ce a fost Simona frustrată, a avut mingi de set, s-a bătut fantastic. Ne așteptam la lucrul acesta. La final, micile detalii au făcut diferența, amândouă puteau câștiga. Diferența a fost făcută de serviciul Garbinei, a servit fantastic pe mingi de break. Simona a simțit că a avut oportunități, că nu le-a fructificat. A fost cumva logic, Garbine a venit în față, dar mă așteptam ca Simona să schimbe puțin ritmul. Trebuia să facă diferența cu mai mult top spin, poate că nu a avut suficientă variație în joc astăzi. Mă așteptam să o văd făcând pasul în față, ca să o surprindă pe adversară", a mai spus Henin.

Justine Henin a analizat cele două semifinale feminine

În finala competiției, Garbine Muguruza o va înfrunta pe Sofia Kenin, cea care a învins-o pe Ashleigh Barty, cu scorul de 7-6(6), 7-5. Partida va fi sâmbătă dimineață, de la ora 10:00, în direct pe Eurosport 1 și pe Eurosport Player.
Toate meciurile de la Australian Open 2020 vor putea fi urmărite pe Eurosport Player. Cele mai interesante dispute vor fi transmise în exclusivitate pe programele Eurosport și vor avea acoperire și pe eurosport.ro. Vodafone este sponsorul transmisiunilor Eurosport de la turneele de tenis de Grand Slam. Urmărește Australian Open pe Eurosport, acasă prin canalele din grila UPC sau oriunde, pe mobil, prin Vodafone TV.
Începând cu 1 ianuarie 2020, canalele Eurosport nu mai sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia. Rămânem deschiși negocierilor fair play cu Telekom, purtate cu bună credință.
Australian Open
"Ești surprins că nu joci cu Zverev în sferturi?" Răspunsul neașteptat oferit de Nadal la Melbourne
ACUM 3 ORE
Australian Open
Australian Open 2022: Top 5 lovituri în prima săptămână de concurs la Melbourne
ACUM 3 ORE