Horia Tecău, locul 19 în clasamentul ATP de dublu, începe să se gândescă la Jocurile Olimpice de la anul. Tenismenul român și-a trasat deja parcursul din 2020 din circuit, până la marea competiție, și vrea să acumuleze puncte importante.
Tecău vrea să obțină mai mult decât la Jocurile Olimpice precedente, când a luat, alături de Florin Mergea, medalia de argint. ”Da, ca să ajungem să ne calificăm, asta ar însemna ca eu să joc mai mult la începutul anului, deadline-ul fiind după Roland Garros, în iunie. Trebuie să fim amândoi într-o zonă de calificare”, a declarat Horia Teăcu pentru Gazeta.

Horia Tecău, despre Jocurile Olimpice de la Tokyo

Tenis
Horia Tecău a dezvăluit ce mesaj i-a transmis Simona Halep, înainte de România-Ungaria: "Am vorbit"
09/11/2022 LA 16:05
Tenismenul a vorbit și despre posibilul partener pe care îl poate avea la Olimpiadă, pe Marius Copil sau Horia Tecău: ”Nu exclud pe nimeni. Nu am stabilit nimic pentru că e devreme, e altă situație față de 2016, când eu și Florin eram amândoi în față și atunci era subînțeles și ne doream asta, să mergem împreună. Știam cu un înainte că suntem calificați, nu avea ce să se întâmple, am putut să ne facem programul altfel. Acum e altă situație, toți tragem să ajungem într-un clasament de calificare. Florin trage pe partea lui să ajungă pe locul 50, Marius și el vrea să ajungă la simplu în zona 50-60.” .
Horia Tecău a câștigat în 2019, alături de partenerul său olandez Jean-Julien Rojer, două titluri: ATP Basel și ATP Masters 1.000 Madrid.
Mediafax
Tenis
Horia Tecău, "Jim Courier de România"! Anunțul organizatorilor de la Transylvania Open
05/10/2022 LA 12:37
Billie Jean King Cup
Sorana Cîrstea nu se întoarce în echipa României de Billie Jean King Cup! Anunțul lui Horia Tecău
16/03/2022 LA 09:44