Serviciul este una dintre cele mai importante lovituri din tenis. Este singura lovitură care poate fi controlată în totalitate de către jucători. În jocul de dublu, serviciul joacă un rol cu atât mai important, iar un ”server” bun poate aduce puncte ușoare pentru echipă, fie prin ași sau servicii nereturnate, fie prin punerea coechipierului în poziția de a închide punctele imediat după retur.
Mulți dintre cei mai buni jucători de dublu din lume la ora actuală îl consideră pe Horia Tecău ca fiind cel mai bun ”server” din circuit

”E foarte ușor să fii colegul lui Horia”

Roland-Garros
Pablo Carreno Busta - Gilles Simon - Roland-Garros
ACUM 38 MINUTE
”Cred că există două moduri de servire la dublu: în primul rând, este stilul buldozerului și l-aș clasifica pe Horia Tecău cu asta. Când își face ritmul în mișcare, poate într-adevăr să treacă prin tine cu serviciul și este cu adevărat dificil să te descurci. Este foarte drăguț să fii coechipierul său, pentru că nu ai prea mult de muncit. Indiferent de condiții, fie că mingea este grea sau este noapte sau dacă este un teren de lut, capacitatea sa pură de a genera forță este uimitoare ”, a declarat Raven Klaasen.
https://i.eurosport.com/2012/08/19/877635.jpg
Fostul coleg de circuit al lui Horia, suedezul Robert Lindstedt a avut și el doar cuvinte de laudă despre serviciul românului: ”Când am jucat cu Horia a fost foarte ușor. Eu consider că trebuie numit „ lunetist”, pentru că își lovește întotdeauna ținta. El servește foarte bine, când vine vorba de servire, Horia este întotdeauna solid. Servește întotdeauna într-o mică marjă de viteză. El rar coboară mai jos, servește doar la o viteză mare tot timpul și nu contează dacă e vânt sau ceva. Când e vânt, eu am nevoie de o hartă și busolă pentru a-mi găsi aruncarea mingii potrivită”.
”Are un serviciu foarte, foarte bun. Este întotdeauna solid. Nu contează dacă se oprește trei, șase luni sau joacă în fiecare zi, este la fel. Serviciul lui este incredibil . Poate servi oriunde dorește, așa cum își dorește. Este întotdeauna periculos când servește și este foarte greu să faci break pe serviciul său”, a spus brazilianul Marcelo Melo, un alt jucător impresionant în proba de dublu.
Alți jucători importanți care au fost numiți de jucătorii din circuit ca fiind excelenți ”serveri” sunt: Bob Bryan, Henri Kontinen, Ben McLachlan, Jack Sock sau Nicolas Mahut.
Roland-Garros
Lorenzo Musetti - Stefanos Tsitsipas - Roland-Garros
ACUM O ORĂ
Roland-Garros
Chloé Paquet - Aryna Sabalenka - Roland-Garros
ACUM 3 ORE