Horia Tecău s-a retras din activitate cu prilejul unui spectaculos meci demonstrativ de dublu desfăşurat vineri seara, în BT Arena din Cluj-Napoca, în cadrul Sports Festival. Alături de Horia Tecău, vicecampion olimpic şi triplu câştigător de Grand Slam la dublu şi dublu mixt, în faţa a aproape 7.000 de spectatori, au evoluat Simona Halep, suedezul Robert Lindstedt (fost partener de dublu), Bethanie Mattek Sands (fosta parteneră de dublu mixt, alături de care a câştigat titlul la Australian Open), Andrei Pavel şi Marius Copil, potrivit Agerpres. În teren a intrat şi Patrick Mouratoglou, antrenorul Simonei Halep.
''Meciurile au fost un mix neconvenţional de joc şi momente surpriză. Sportivii au făcut schimburi surprinzătoare de echipă, au jucat cu copiii de mingi, cu Stere Halep, tatăl Simonei Halep, dar şi cu primarul oraşului Cluj-Napoca, Emil Boc. Nu au lipsit nici momentele artistice şi surprizele pregătite de organizatori pentru Horia Tecău: Ilie Năstase i-a oferit cadou, în deschiderea spectacolului, racheta de lemn cu care a devenit nr. 1 ATP, cu semnătura lui'', precizează organizatorii.
CITEȘTE ȘI:
Wimbledon
Americanii au dat verdictul! Care va fi marea finală feminină de la Wimbledon 2022
ACUM 2 MINUTE

Horia Tecău s-a retras oficial din tenis, la Sports Festival. Pe teren au fost prezenți Simona Halep, Stere, Mouratoglou și Boc, printre alții

Gemenele ucrainene Iulia şi Olia Mosienko, semifinalistele emisiunii ''Românii au talent 2022'', au susţinut un număr de acrobaţii intitulat simbolic: "Am avut un vis de pace". La finalul serii, Horia Tecău a invitat toţi copiii alături de el, pe teren, pentru show-ul de confetti.
Horia Tecău a cucerit de-a lungul carierei nu mai puțin de 38 de titluri de dublu, dintre care trei de Grand Slam (Wimbledon 2015 și US Open 2017, alături de Jean-Julien Rojer și unul la dublu mixt, în 2012, la Australian Open, alături de Bethanie Mattek-Sands). În plus, la Jocurile Olimpice din 2016 de la Rio, Tecău a cucerit medalia de argint, alături de Florin Mergea.
Vineri, sute de pasionaţii de tenis au asistat la masterclass-ul ''The art of coaching'', susţinut de Patrick Mouratoglou, antrenorul Simonei Halep.În cea de-a doua zi a festivalului au avut loc şi sesiuni de iniţiere în peste 20 de sporturi, activităţi sportive şi concerte la scena din zona centrală a festivalului, iar fanii au putut asista la discuţii cu Diana Pirciu (reprezentant Academia Naţională de Fotbal), Adrian Mutu, Cristiana Pîrv şi Jaqueline Cristian în cadrul sesiunilor gratuite Sports Talks.
Wimbledon
Site-ul WTA, reverență în fața Simonei Halep, după ce a surclasat-o pe Anisimova la Wimbledon
ACUM 11 ORE
Wimbledon
Simona Helep scrie istorie la Wimbledon! Borna incredibilă atinsă după victoria cu Anisimova
ACUM 12 ORE