Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

După Andreeva, o altă tânără rusoaică "rupe gura" târgului. Maria Timofeeva, reușită remarcabilă în WTA

Irina Aldea

Publicat 23/07/2023 la 23:43 GMT+3

La prima apariție pe tabloul principal al unui turneu WTA din cariera sa, Maria Timofeeva, în vârstă de 19 ani, lucky loser, a învins-o pe Kateryna Baindl și a câștigat titlul la turneul de 250 de puncte WTA de la Budapesta.

Maria Timofeeva remporte le tournoi de Budapest

Credit imagine: Imago

Săptămâna premierelor pentru Maria Timofeeva s-a încheiat la Budapesta cu ridicarea trofeului de campioană după un parcurs unic spre titlu. Timofeeva, aflată pe locul 246, a cucerit titlul la Budapesta, duminică, învingând-o cu 6-3, 3-6, 6-0 pe Kateryna Baindl, aflată pe locul 100. Tânăra de 19 ani a avut nevoie de puțin peste două ore pentru a o depăși pe Baindl și a ieși campioană la turneul la care a bifat și prima prezență pe tabloul principal în WTA.
Tânăra sportivă din Rusia era cât pe ce să rateze complet tabloul principal din această săptămână, după ce a fost învinsă în ultimul tur al calificărilor de către Anna Siskova după ce a pierdut în tiebreak în setul al treilea. Dar Timofeeva a primit o a doua șansă ca lucky loser și a profitat de această oportunitate la maxim: "Totul este foarte nou pentru mine și simt că trăiesc un vis, pentru că în mod normal nu ar trebui să fiu aici, dar iată-mă. Sunt atât de fericită și recunoscătoare", a spus Timofeeva la ceremonia de premiere.

Faceți cunoștință cu Maria Timofeeva, un nou produs de succes al școlii rusești de tenis

Maria Timofeeva a devenit, potrivit WTA, prima jucătoare din postura de lucky loser care câștigă un titlu de simplu în circuitul WTA de la o altă tânără sportivă care a reușit asta în urmă cu patru ani - Coco Gauff, care a câștigat în 2019 titlul Linz ca lucky loser la doar 15 ani. Și mai mult timp a trecut de când o jucătoare a câștigat titlul la debutul său pe tabloul principal al unui turneu WTA – acum 22 de ani.
Înainte de Timofeeva, jucătoarea care a mai reușit această performanță în trecut a fost Angelique Widjaja din Indonezia, care a câștigat titlul la prima sa apariție pe tabloul principal WTA la Bali în 2001. Printre celelalte sportive care au câștigat titlul la prima lor apariție pe tabloul principal al unui turneu WTA se numără fostele lidere mondiale, Tracy Austin (1977 Portland) și Justine Henin (1999 Antwerp).
Cu toate acestea, Timofeeva nu este jucătoarea cel mai slab clasată care a câștigat un titlu în acest an. Această onoare îi revine Elinei Svitolina, care se afla pe locul 508 când a câștigat titlul de la Strasbourg din acest sezon. Datorită victoriei de la Budapesta, Timofeeva va urca până pe locul 129 WTA începând de luni, 24 iulie 2023.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo