Campioană la US Open în 2019, Bianca Andreescu s-a născut în Canada, la Mississauga, o suburbie a oraşului Toronto, din părinţi români, Nicu şi Maria. Ea şi familia ei au venit pentru scurt timp în România, ţară în care Bianca a luat contactul cu tenisul, la vârsta de şapte ani. Mai apoi, Bianca şi părinţii ei s-au întors în Canada şi sportiva a intrat în programul federaţiei canadiene de dezvoltare a carierei tinerilor jucători. Părinții ei și-au croit drumul în viață la mare depărtare de România, iar Bianca a continuat să persevereze în sportul în care s-a afirmat atât de bine în ultimul sezon competițional.
Crescând pe terenul de tenis, Bianca a ales-o drept model pe Simona Halep, despre care a decalrat în repetate rânduri că este idolul ei. În singurul meci disputat împreună, sportiva din Constanța s-a impus, scor 3-6, 7-6(6), 6-3. Ea a vorbit în cadrul vodcastului Tennis Legends realizat de Eurosport despre legătura specială pe care o are cu dubla campioană de Grand Slam din România.
Suntem toate competitoare, dar în afara terenului suntem prietenoase una cu cealaltă. Este o persoană foarte drăguță. Prima dată când am întâlnit-o a fost în Canada, la Rogers Cup, în 2016 sau 2017. Nu-mi amintesc exact. În Montreal am vizitat împreună copiii de la clinică la Stadionul Olimpic și-mi amintesc că mi-a oferit câteva sfaturi foarte bune, mi-a vorbit frumos despre jocul meu pentru că mă văzuse pe teren, nu-mi amintesc unde și când, dar știu că mi-a spus că mă urmărise. Mi-a spus că-i place stitlul meu de joc și m-am simțit foarte bine atunci. Apoi ne-am întâlnit în circuit și am vorbit în limba română. Am jucat împreună la Shenzhen și a fost un meci incredibil, unul dintre cele mai bune ale mele până în setul al treilea. Dar a fost incredibil să-mi văd idolul transformat în rival. E un sentiment minunat.
Australian Open
Australian Open LIVE-BLOG | Osaka, bătută de Anisimova! Nadal, în optimi! Rezulatele zilei
PESTE 18 MINUTE
https://i.eurosport.com/2020/05/06/2815161.jpg
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Australian Open
Barbara Schett, impresionată de Simona Halep. Ce a remarcat expertul Eurosport la româncă
ACUM O ORĂ
Australian Open
Anunţul făcut de Osaka, după ce a fost eliminată de eleva lui Cahill, deşi a avut 2 mingi de meci
ACUM 2 ORE