Articol scris de Răzvan Rădulescu
Iga Swiatek a organizat sâmbătă, în Polonia, un turneu demonstrativ de tenis pentru a ajuta copiii afectați de războiul din Ucraina. În primul meci, Swiatek s-a confruntat cu o legendă a tenisului polonez, Agnieszka Radwanska. Fostă ocupantă a locului doi mondial, Radwanska a reușit să câștige un meci de un set contra liderului WTA din acest moment.
Tot în cadrul evenimentului caritabil a avut loc și meciul de dublu mixt dintre Swiatek și Pavelski vs. Radwanska și Stakhovsky.
Tenis
La mulți ani, Roger Federer! Marele campion elvețian împlinește 41 de ani
ACUM O ORĂ

Evenimentul caritabil al lui Swiatek a strâns o sumă mare de bani

Potrivit presei din Polonia, turneul demonstrativ organizat de dubla câștigătoare de Grand Slam a reușit să strângă 2,5 milioane de PLN (zloți polonezi), aproximativ 527.000 de euro. Swiatek a rămas impresionată de impactul pe care îl are sportul în rândul oamenilor.
"Este uimitor. Sâmbătă, la Cracovia, am aflat cât de puternic este sportul în conectarea oamenilor și cât de mult putem realiza pentru a-i ajuta pe alții atunci când îl folosim cu înțelepciune", au fost cuvintele liderului mondial WTA, citate de tennisworldusa.
"Vă mulțumim pentru sprijin. Vă mulțumim Angnieszka, Sergiy, Martyn, Andriy, Elina pentru că ați fost aici", a încheiat Swiatek.
Citește și:

Swiatek, alături de Ucraina

Iga Swiatek este foarte atentă la ce se întâmplă în țara vecină, iar liderul mondial nu a rămas indiferentă. Tenismena poloneză a susținut Ucraina încă de la începutul invaziei ruse și nu este de acord cu unele jucătoare care au uitat aparent de situație.
"Am observat că memoria războiului s-a diminuat. Mulți jucători și-au dat panglicile jos pe care le-au pus în februarie pentru două-trei meciuri. Mi se pare puțin inconsecvent. Acea panglică a rămas cu mine și va rămâne cu mine", a mărturisit Iga.
Swiatek a rămas în Polonia după turneul demonstrativ. Sportiva cu 37 de victorii consecutive anul acesta a călătorit de la Cracovia la Varșovia, acolo unde va juca pe zgura din capitala Poloniei. Tenismena va încerca să obțină un trofeu și în țara natală.
Tenis
Bătălia pentru locul 1 ATP. Medvedev s-a salvat până după US Open, dar îi va fi greu să reziste
ACUM O ORĂ
Tenis
Dezvăluirile au eliberat-o. Daria Kasatkina, cea mai bună clasare din carieră
ACUM 3 ORE