După ce la Roland Garros 2020 Iga Swiatek nu i-a dat vreo șansă Simonei Halep în drumul spre trofeu, reușind turneul vieții, sportiva noastră spera să își ia revanșa în Australia. Constănțeanca și-a câștigat fără emoții duelul cu Siegemund, din optimi, însă Iga a capotat în fața Alexandrovei (4-6, 2-6). De altfel, disputa lui Swiatek a semănat izbitor cu ce s-a întâmplat la Paris în duelul ei cu Halep. Doar că de această dată, poloneza a avut statutul de "victimă": Alexandrovei i-a ieşit tot, jucând foarte agresiv şi servind impresionant. În niciun moment numărul 7 mondial nu a putut intra în meci, astfel încât să îşi ofere şansa revenirii.
"Jocul agresiv al rusoaicei i-a forțat greșelile Igăi. Aceasta a avut prea puține oportunități să revină în meci. Odată ce Swiatek și-a pierdut serviciul, în ambele seturi, Alexandrova nu i-a oferit șanse de a reveni, servind excelent", notează sport.pl.
Alexandrova a reuşit 7 ași și un procentaj de puncte câștigate cu prima minge impresionant, comparativ cu cel al băieților (83%).
Tenis
Simona Halep, nevinovată în ochii unui cunoscut tenismen: "Ar fi făcut asta dacă ar fi vrut!"
01/12/2022 LA 15:38

Swiatek, departe de forma din toamnă, când o învingea pe Simona Halep la Roland Garros

Înfrângerea lui Swiatek e surprinzătoare prin proporţiile scorului, însă faptul că nu e la cel mai înalt nivel fusese evident din turul anterior, când a pierdut set la Kaja Juvan. Dincolo de faptul că are probleme de concentrare, învingătoarea de la Roland Garros a schimbat şi racheta şi probabil va mai dura puţin până să revină la ce a arătat în toamna lui 2020.
"Simt că nu mă pot concentra suficient de bine și că mintea nu e în locul corect. Dar știu că astfel de lucruri se pot întâmpla într-un debut de sezon", spunea Swiatek în duelul din turul anterior.
În sferturile de finală, Simona Halep o va întâlni, aşadar, pe Ekaterina Alexandrova.
Openul Australian... toate meciurile în direct și fără reclame numai pe Eurosport Player.

Australian Open 2021 - Acțiunea de la Melbourne revine pe Eurosport

Tenis
Un sponsor important al Simonei Halep, mesaj special de Ziua Națională! Ce i-a transmis româncei
01/12/2022 LA 13:53
Tenis
Simona Halep a fost în mod oficial exclusă de la turneul din Africa! Anunțul organizatorilor
30/11/2022 LA 17:02