Campioană en-titre la Roland Garros, Iga Swiatek a declarat, potrivit SpotMedia, că e bucuroasă pentru faptul că nu a avut parte de primirea de care a beneficiat Simona Halep după titlul cucerit la Wimbledon 2019, când aproximativ 30 de mii de români au venit să o întâmpine pe Arena Națională.
Swiatek spune că ar fi fost copleșită dacă i s-ar fi întâmplat acest lucru după titlul cucerit la Roland Garros 2020, după finala disputată cu Sofia Kenin. Iga este de părere că nu are încă experiența necesară pentru a gestiona un astfel de moment. La doar 19 ani, Iga Swiatek a cucerit deja un titlu de Grand Slam și are fără doar și poate șansa să scrie istorie în continuare în tenisul mondial feminin.
"Este diferit ce s-a întâmplat în Polonia față de ce s-a întâmplat după ce Simona a câștigat Wimbledon. Din cauza pandemiei nu au venit mulți oameni să mă felicite, erau restricții. Am simțit sprijinul oamenilor și al media și simt că am câștigat popularitate. Dar chiar este cu adevărat bine că e pandemie, deoarece ar fi fost foarte dificil pentru mine. Acum am putut să învăț cum să gesionez astfel de momente pas cu pas", a declarat Swiatek într-o conferință de presă.
Tenis
Simona Halep, nevinovată în ochii unui cunoscut tenismen: "Ar fi făcut asta dacă ar fi vrut!"
01/12/2022 LA 15:38

Iga Swiatek, toate șansele să devină lider mondial în viitor – Tim Henman

Iga Swiatek, câștigătoarea de la Roland Garros 2020, a cucerit în weekend primul turneu al sezonului. Poloneza s-a impus la Adelaide, după o finală fără istoric, 6-2, 6-2 cu Belinda Bencic.După înfrângerea cu Halep, de la Melbourne, sportiva de 19 ani nu a părăsit Australia și a participat în această săptămână la turneul de la Adelaide. Iar parcursul ei a fost unul fantastic, nepierzând vreun set în drumul spre trofeu (exact ca la French Open 2020).
Impresionat de forma de moment și de jocul prestat de tânăra sportivă din Polonia, expertul Eurosport, Tim Henman, a spus că Iga Swiatek are toate calitățile pentru a deveni în viitor lider mondial în clasamentul WTA: "Sunt un mare fan al Igăi Swiatek. Cred că are un stil de joc grozav. Felul în care a dominat la Roland Garros... Nu-mi dă impresia că ar fi o câștigătoare ocazională de Grand Slam. Cred că va câștiga multe alte titluri mare pentru că are jocul de care are nevoie, are putere, serviciu puternic, forehand foarte bun, e o atletă desăvârșită. Mentalitatea ei și atitudinea de pe teren... e foarte concentrată, cred că va avea un viitor strălucit. Pentru mine, ea este un viitor lider mondial", a spus Tim Henman.
Tenis
Un sponsor important al Simonei Halep, mesaj special de Ziua Națională! Ce i-a transmis româncei
01/12/2022 LA 13:53
Tenis
Presezon plin de evenimente în tenis! Unde vor evolua Alcaraz, Swiatek și Djokovic în decembrie
01/12/2022 LA 11:27