Decizia organizatorilor turneului de la Wimbledon de a refuza participarea jucătorilor de tenis din Rusia și Belarus a stârnit numeroase controverse în lumea tenisului. Tenismenii ruși și bieloruși s-au declarat surprinși și dezamăgiți de poziția decisivă adoptată de organizatorii turneului britanic, în primul rând Andrey Rublev, care a definit-o drept o adevărată discriminare.
Ulterior, liderul mondial din ATP, Novak Djokovic, și ATP au respins decizia organizatorilor de la Wimbedon. Liderul mondial din WTA, Iga Swiatek, a vorbit și ea despre hotărârea englezilor și a cerut fermitate din partea autorităților din tenis pentru ca haosul să poată fi evitat pe viitor în acest context.
CITEȘTE ȘI:
Roland Garros
Mesajul Igăi Swiatek după prima victorie de la Roland Garros! Ce a scris pe camera de filmat
23/05/2022 LA 11:44

Ce spune Iga Swiatek despre decizia englezilor de a-i interzice pe ruși și bieloruși de la Wimbledon

Prima rachetă a lumii, Iga Swiatek, a comentat decizia organizatorilor de la Wimbledon de a-i împiedica pe ruși și bieloruși să participe anul acesta la turneele pe iarbă din Marea Britanie: "Aș spune că situația devine din ce în ce mai haotică. În opinia mea, ar fi frumos dacă toate autoritățile din tenis ar lua decizia corectă pentru a evita acest haos, dacă s-ar pune de acord să ia o singură măsură.
Există sentimentul că oamenii așteaptă o decizie din partea noastră, a jucătorilor. Dar este dificil pentru noi să o acceptăm, pentru că ne cunoaștem între noi. Ne cunoaștem și petrecem atât de mult timp în circuit încât ne simțim ca o familie. Bineînțeles, situația este dificilă. Și de aceea cred că persoanele responsabile de acest lucru ar trebui să ia o decizie unitară care să rămână în vigoare.
Nu știu care ar fi alegerea corectă, pentru că am 20 de ani. Și nu spun acest lucru pentru că vreau să mențin o poziție neutră sigură. Ca să fiu sinceră, nu am fost niciodată interesată de politică și nu cunosc toate detaliile. În această privință, trebuie să devin mai conștientă. Așa că nu pot spune cu siguranță care soluție va fi cea corectă. Dar ar fi mai bine să luăm niște măsuri care să ajute puțin la oprirea evenimentelor din Ucraina", a spus Swiatek pentru France 24.
Roland Garros
Iga Swiatek, start lansat la Roland Garros! Liderul mondial a cedat doar 2 game-uri cu Tsurenko
23/05/2022 LA 11:20
Roland Garros
Ce șanse are Simona Halep de a reveni în top 10 WTA! Chris Evert a analizat situația din clasament
20/05/2022 LA 08:13